Geplaatst op

L uxe reizen naar Oman? Er zijn weinig bestemmingen in het Midden-Oosten die zo exclusief en luxe zijn als Oman. Het land bruist van de authenticiteit en heeft zijn identiteit ontzettend goed kunnen bewaren. Vanuit prachtige, kleinschalige accommodaties maakt u op een comfortabel tempo met het mooiste dat Oman te bieden heeft.

Luxe en authenticiteit gaan hier hand in hand

In tegenstelling tot de omringende Arabische landen, heeft Oman nog volop geschiedenis te bieden. Het identiteit en het karakter van het land zijn sterk aanwezig en vindt u terug in traditionele dorpjes en historische forten. In de hoofdstad Muscat gaan oud en nieuw hand in hand, dit is een ideale startplek voor een luxe reis door Oman. Reist u verder dan treft u woestijnlandschappen, grillig gebergte, een kliometerslange kustlijn en ontelbare wadi's. 

Doordat Oman één van de meest welvarende landen van het Midden-Oosten is, is de infrastructuur van het land goed op orde. Een selfdrive is een luxe avontuur, en overnachtingen regelen wij voor u in kleinschalige en exclusieve accommodaties. U kunt er ook voor kiezen om per transfer van plek naar te plek te worden gebracht. U krijgt dan een luxe auto met privé chauffeur tot uw beschikking. 

 

Betoverende wadi's

De indrukwekkende wadi's van Oman, schaduwrijke valleien waar helder water wordt omgeven door groene palmen en planten, lenen zich uitstekend voor geweldige luxe avonturen.Iedere wadi heeft zijn eigen unieke charme en biedt een gevarieerd terrein om te verkennen. De wadi’s van Oman lenen zich dan ook perfect voor geweldig en typisch Talisman avontuur, maar vergeet ook zeker niet om je zwemkleding mee te nemen. Het betoverende turquoise water is namelijk erg aanlokkelijk! Eén van de bekendste wadi’s is Wadi Bani Khalid.

Glamping in de woestijn

Stelt u zich eens voor; een chauffeur staat al op je te wachten bij een 4x4 terreinwagen, klaar voor het avontuur. Neem plaats en rij al dune-bashend de gigantische leegte in. De Wahiba Sands bestaat uit eindeloze zandduinen en ongerepte landschappen en u vindt hier nog authentieke bedoeïenen kampen. Na een tijdje rijden ziet u de witte punten van het luxe tented camp voor u opdoemen. Uw accommodatie vannacht is ingericht met een super comfortabel bed (met Ritz-Carlton matras), Arabisch decor en een openlucht badkamer met douche, wastafel en toilet. Terwijl u in de watten wordt gelegd met een drankje en een hapje, is de chef druk bezig met het bereiden van een voortreffelijke maaltijd. Dineren doet u onder de sterrenhemel, en na een goed diner en een comfortabele nacht is het tijd om kennis te maken met een lokaal bedoeïnenvolk of het maken van een desert-crossing. 

 

Eindeloze kustlijn

Enkele van de meest luxe resorts van Oman vindt u langs de kust bij Muscat. Begin uw reis in Talisman favoriet The Chedi Muscat, gelegen aan een 370 meter lang privéstrand. De stad ligt nabij, evenals de schitterende Sultan Qaboos moskee. Cultuur, natuur, stad en strand komen hier op een fijne manier samen. Na uw rondreis door Oman kunt u ervoor kiezen de reis af te sluiten met een verblijf in het superdeluxe Jumeirah Muscat Bay, ingeklemd tussen de bergen en de oceaan. 

Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, er is genoeg keuze uit luxe strandresorts in Oman. Uw Talisman specialist geeft u graag advies. 

De Grand Canyon van Oman

Wilt je graag nog wat avontuur in uw luxe rondreis door Oman? Specialist Marjolein tipt: "De bergen van Jabal Akhdar zitten vol avontuur. Deze groene oase is enkel te bereiken per 4x4 terreinwagen, en de omgeving wordt ook wel de 'Grand Canyon van Oman' genoemd. Het leent zich uitermate goed voor vele avonturen; mountainbikenabseilen of een wandeling door de dorpjes van Jabal Akhdar. Verblijven doe je superdeluxe in het Anantara Jabal Akhdar of het Alila Jabal Akhdar, vanwaar je allerlei bijzondere en exclusieve avonturen kunt beleven! 


Luxe reizen naar Oman

Ben je enthousiast geworden over Oman? En benieuwd hoe we jouw luxe rondreis vormgeven? Bel gerust op 088-7755900 of mail naar astrid@talisman.nl of marjolein@talisman.nl.