Geplaatst op
Gelezen: 741

‘V anaf boven al lijkt Mozambique veel groener dan Zuid-Afrika, en zodra we over de Bazaruto Archipel vliegen valt mijn mond open van verbazing. Wauw, zo iets moois heb ik nog nooit gezien. Alle kleuren blauw lijken onder me voorbij te komen, en gaan feilloos op in het witte zand van de eilandjes en zandbanken. Magisch.’

Topkwaliteit en een ongedwongen sfeer

Talisman specialist Evelyn maakte dit jaar kennis met Mozambique, een bestemming die uitermate goed werkt in combinatie met bijvoorbeeld een safari in Zuid-Afrika. De vriendelijkste inwoners, onontdekte eilanden en geweldige accommodaties zorgen voor een strandverblijf van topkwaliteit.

‘Mijn kennismaking met Mozambique begint op het vasteland, met Villa Santorini. Zoals de naam al doet vermoeden is de villa opgetrokken uit witte muren met felblauwe daken. Gelegen op een klif en gerund door een jong stel met veel oog voor detail. Het verblijf hier is tot in de puntjes geregeld, en alles draait om het uitzicht. Door de grote getij wisselingen verandert het landschap hier ontzettend snel en kan je wel foto’s blijven nemen! Vanaf mijn balkonnetje tuur ik over het water en het strand, ik zie de vissersbootjes vertrekken en weer terugkomen, een levendig gebeuren.

De volgende dag vlieg ik per helikopter naar de Bazaruto Archipel, een ontzettend bijzondere beleving. Als een kind zo blij arriveer ik (helaas slechts) tien minuutjes later in Azura. Mijn huisje, een infinity suite, heeft een rieten dak, een eigen zwembad (van prettige afmetingen) en ligt echt op het strand. Om 17:00 wordt er een cocktail gebracht, die ik op mijn eigen stukje strand opdrink terwijl ik geniet van de zonsondergang. Daarna begeef ik me naar de bar, waar ik met veel andere gasten in gesprek raak. Er heerst hier een ontzettend ongedwongen sfeer, maar tegelijkertijd is de service en de kwaliteit van de suites en het eten van topkwaliteit. Een enorm knappe prestatie!

De volgende ochtend hoop ik mee te kunnen op een snorkeltrip, want er liggen een aantal prachtige riffen vlakbij het eiland. Helaas slaat het weer om en kan ik niet mee. Ik baal heel even, maar wanneer ik samen met mijn eigen ‘butler’ het lokale dorpje op het eiland inrijdt ben ik mijn snorkeltocht allang vergeten. Paulo is hier geboren en weet me alles te vertellen over de planten en de werking. Vanaf de hoge zandduinen die we beklimmen hebben we een waanzinnig uitzicht over het eiland, geweldig zeg!

Deze accommodatie zal maar moeilijk gaan vervelen. Je eigen butler die er voor zorgt dat je geen maaltijd op dezelfde plaats nuttigt (ze zijn erg creatief!), talloze excursies op het land en in het water en volop ruimte voor volledige ontspanning. Duikers kunnen hier hun hart ophalen maar ook snorkelen is een echt feest met alle kleurrijke vissen onder water!

Mijn enige kanttekening: hou rekening met de grote verschillen tussen eb & vloed. Bij eb moet je echt een eind lopen om het water te bereiken, de verschillen zijn zo enorm groot! Dat maakt het ook weer mooi en bijzonder, maar wil je hop, vanuit je villa de zee induiken dan is dit niet de juiste plek.’