Geplaatst op
Gelezen: 529

L uang Prabang, een charmante bergstad in Laos staat bekend om haar ontspannen sfeer, ongedwongen ontmoetingen met monniken in feloranje gewaden en de plaats waar de Nam Khan en Mekong rivieren samenkomen. Het heeft nooit echt een culinaire status gehad, deze slaperige en fotogenieke stad. Daar heeft de komst van Paste verandering in gebracht!

Een culinaire verrassing

Het Michelin restaurant Paste uit Bangkok heeft besloten om zich in deze Laotiaanse hoofdstad te vestigen, en de hedendaagse fine-dining keuken naar Laos te brengen.

Paste at The Apsara opende eind 2018 haar deuren onder de bezielende leiding van beroemde chef Bee Satongun. Zij is één van de meest spraakmakende culinaire wonderen van Azië op het moment; niet alleen haalde ze een Michelin ster binnen met haar restaurant Paste in Bangkok, ook won ze de titel ‘Best Female Chef in Asia’ award. Ivan Scholte is haar rechterhand, hij is de eigenaar van The Apsara, een prachtig boutique hotel in Luang Prabang en de plaats waar Paste zich heeft gevestigd.

Voor veel foodies en liefhebbers van Paste, is de opening in Laos een complete verrassing. ‘Er werd verwacht dat we een tweede restaurant zouden openen in Hong Kong, Singapore of Australië’ vertelt Bee. Maar met haar Laotiaanse bloed en herinneringen aan typische Laotiaanse gerechten die zij als kind at, is het ineens een stuk minder verrassend dat Bee juist Luang Prabang heeft gekozen voor haar restaurant. Daarnaast zijn de gerechten die worden geserveerd, gebaseerd op eeuwenoude recepturen, die terugleiden naar de tijd van Rama de Eerste. 80% van de recepturen is gebisseerd op historische bereidingswijzen en u vindt soms wel 20 verschillende smaken terug in één gerecht!

Benieuwd geworden? Uw Talisman specialist reserveert met veel plezier een tafel voor u in dit gewilde en populaire restaurant.