Geplaatst op

O man met het hele gezin? Ja, zeker! Het is wellicht niet de eerste bestemming die in je opkomt als je denkt aan een reis met het hele gezin. Maar Oman heeft het! Strand, woestijn en wadi's. Grillige bergen en een gastvrije bevolking. Prachtige accommodaties en authentieke belevingen. Talisman specialist Marjolein gaat graag voor je aan de slag en ontwerpt een reis voor jullie gezin!

Van adembenemende wadi’s tot majestueuze bergen

Oman is een van de best bewaarde geheimen van het Midden-Oosten. Het land is een stuk minder bekend dan het nabijgelegen Dubai, is rijk aan cultuur en tradities en je vindt hier een grote variatie in landschappen: Van uitgestrekte woestijngebieden, waar de nomadische bedoeïenen nog op traditionele wijze leven, tot ruige berggebieden met scherpe rotsen en steile wanden. Dit is precies waarom het land zo geschikt is voor een reis met het hele gezin. Talisman specialist Marjolein: “De afwisseling in Oman is met recht bijzonder te noemen. Het ene moment rijd je door het grillige berggebied en het andere moment sta je ineens midden in de woestijn. Avontuur ligt hierdoor altijd op de loer”.

Betoverende wadi's

De indrukwekkende wadi's van Oman, schaduwrijke valleien waar helder water wordt omgeven door groene palmen en planten, lenen zich uitstekend voor geweldige outdoor avonturen.Iedere wadi heeft zijn eigen unieke charme en biedt avonturiers een gevarieerd terrein om te verkennen. De wadi’s van Oman lenen zich dan ook perfect voor een klim-en-klauter avontuur, maar vergeet ook zeker niet om je zwemkleding mee te nemen. Het betoverende turquoise water is namelijk erg aanlokkelijk! Eén van de bekendste wadi’s is Wadi Bani Khalid.

Speeltuin voor avonturiers

De woestijn is een speeltuin voor avonturiers, en laat Oman nou net voor een groot deel bestaan uit woestijn! De meest bekende woestijn is de Wahiba Sands, waar je eindeloze zandduinen, ongerepte landschappen en authentieke bedoeïenen kampen vindt. Wat een avontuur om met zijn allen aan boord te stappen van een 4x4 voertuig en al 'dune bashend' aan te komen bij een luxe tented camp middenin de woestijn. Eenmaal aangekomen staan er sandboards klaar: glij met hoge snelheid van de duinen af, een echte adrenaline rush! Overnacht vervolgens in je superdeluxe tent, één van de hoogtepunten van een avontuur in de woestijn. Quality time was nog nooit zo bijzonder. 

Eindeloze kustlijn

Oman heeft gigantisch veel prachtige stranden die uitermate geschikt zijn voor kinderen. Rondom Muscat zijn er verschillende, maar ook richting het zuiden bij Salalah vindt je prachtige en rustige stranden. Voor een luxe familiereis naar Oman selecteren we graag het strand bij Muscat; er zijn hier verschillende uitstekende en kleinschalige resorts vanwaar je zo het strand op loopt. Heerlijk. Je Talisman specialist organiseert graag nog een tocht per Dhow, een authentiek schip, op zoek naar dolfijnen voor de kust

 

De Grand Canyon van Oman

Reis je met iets oudere kinderen, dan geeft specialist Marjolein je graag een tip: "De bergen van Jabal Akhdar zitten vol avontuur. Deze groene oase is enkel te bereiken per 4x4 terreinwagen, en de omgeving wordt ook wel de 'Grand Canyon van Oman' genoemd. Het leent zich uitermate goed voor vele avonturen; mountainbikenabseilen of een wandeling door de dorpjes van Jabal Akhdar

Selfdrive avontuur

Je hoeft in Oman niet bang te zijn voor peperdure transfers of vluchten; de bestemming is zeer geschikt voor een selfdrive. Ideaal met de hele familie, want je kan op eigen tempo van A naar B rijden. De wegen zijn goed, er wordt rechts gereden en het is relatief rustig op de weg. En met de uitgestrekte woestijnen, schilderachtige bergwegen en adembenemende kustlijn biedt Oman de perfecte setting voor een onvergetelijke selfdrive reis door Oman

Met het hele gezin naar Oman

En, enthousiast geworden over een reis met het hele gezin naar Oman? Aarzel dan zeker niet om contact met Astrid of Marjolein op te nemen en zij helpen je graag met het samenstellen van een de perfecte familiereis. Bel gerust op 088-7755900 of mail naar astrid@talisman.nl of marjolein@talisman.nl.