Geplaatst op
Gelezen: 685

W il je op de eerste rij zitten voor de 'Great Migration' in Tanzania? Hieronder staan de allermooiste lodges volgens Seraphine.

Een exclusieve safaribeleving op hoog niveau!

Sayari Camp van Asilia ligt op een mooie lokatie vlakbij de Mara River waar vooral in de periode juli t/m september kuddes wildebeest de rivier oversteken tijdens de 'Grote Migratie'.

Dit exclusieve permanente tenten camp is ideaal gelegen om dit prachtige natuurfenomeen mee te maken. De tent is ruim bemeten en gelegen op een houten platform, met een eigen luxe badkamer met ligbad en een aparte douche. Ook beschikt de tent over een eigen veranda waarvandaan je de eindeloze vlaktes kunt afspeuren naar wild. De lodge beschikt nu ook over een zwembad! Heerlijk om na de safari de warme middag aangenaam door te brengen.

In de periode januari t/m maart kun je het beste in het zuiden van de Serengeti in Olakira Camp zitten. Ik werd hier ’s nachts wakker van de grazende kuddes zebra’s en wildebeest die toen voorbij liepen!

Olakira Camp is een exclusief semi-permanent tentenkamp dat zich verplaatst aan de hand van de wildebeestmigratie. Vanaf half december t/m maart bevindt Olakira Camp zich in het Ndutu deel van de Serengeti. Dit is een magische periode waarin een nieuwe generatie wildebeesten geboren wordt op de zogenaamde Short Grass Plains. Olakira Camp beschikt over acht ruime tenten met elke een ensuite badkamer met ‘bucket’ shower.

Op en top luxe is eigenlijk wel Serengeti Bushtops! Een exclusieve safaribeleving op hoog niveau! Het kamp ligt in het noorden van de Serengeti, op slechts vijftien kilometer van de Mara rivier, waar elk jaar van juli t/m september duizenden wildebeesten op spectaculaire wijze doorheen trekken tijdens de 'Grote Migratie'. De route die de dieren hier naartoe afleggen, komt vlak langs het kamp!

Serengeti Bushtops bestaat uit slechts twaalf indrukwekkende en luxe canvas tenten geplaatst op houten platformen op palen. De tent is bijzonder ruim en voorzien van een mooie houten vloer, enorm hemelbed met klamboe en een mooie badkamer. De tent heeft openingen aan twee kanten zodat men enerzijds uitzicht heeft op de bush en anderzijds op de schitterende zonsondergang die hier elke avond te bewonderen is. De ruime, met canvasdoek overdekte veranda met een comfortabele bank, een eettafel en een heerlijke hot tub maken het verblijf nog aangenamer. Het team van Serengeti Bushtops heeft als doel iedere gast de ultieme safaribeleving te laten ervaren, maar toch ook te zorgen voor de nodige ontspanning die tijdens een actieve reis af en toe nodig is. Om deze reden biedt de lodge de mogelijkheid om massages te boeken. Serengeti Bushtops beschikt ook over een zwembad!