Geplaatst op
Gelezen: 813

T alisman specialist Linda reist momenteel door Azië. Haar reis begon met een absoluut hoogtepunt: een tocht aan boord van de Eastern & Oriental Express van Singapore naar Thailand. Ze maakte kennis met de lokale bevolking en vergaapte zich aan de adembenemende natuur.

Je hebt een geweldig uitzicht over de palmplantages en rijstvelden!

Na een zeer goede vlucht ben ik veilig in Singapore geland, ik vind het een geweldige stad die erg makkelijk te combineren is met alle bestemmingen in Azië. Het Mandarin Oriental waar ik de eerste nacht verbleef staat bekend om het uitgebreide ontbijt buffet en niets is minder waar. Er is een warm, koud, Aziatisch, health, brood, continentaal en sappen buffet. Teveel om op te noemen en ik krijg er acuut keuzestress van. Gelukkig is het personeel super vriendelijk en helpt je graag. Om 13:00 uur werd ik naar het Fullertion hotel gebracht, hier was ook de check in voor de Eastern & Oriental Express. Toen alle passagiers gereed waren zijn we vertrokken naar het Woodlands station. Dat ligt op ongeveer 40 minuten rijden. Hier ga je door de douane Singapore uit en Maleisië in.

Rond 15:00 uur in de middag vertrok de trein. Ik begon mijn reis met een drankje in de bar. Er zijn veel dranken inbegrepen, dat is erg prettig.  Aan het einde van de trein vind je een open observatiewagon. Daar sta je buiten en kan je genieten van zwoele wind maar vooral van de prachtige landschappen waar de trein doorheen rijdt.  De trein is ontzettend lang, niet alleen zijn er slaapvertrekken te vinden maar ook twee wagons met een restaurant, een wagon met een keuken en een pianobar. Leuk voor in de avond! Als je van begin naar het einde wilt lopen ben je zo 15 minuten bezig, op zich wel prettig als je even de benen wilt strekken.

Voor het diner kan je kiezen uit twee tijdstippen. Ik koos ervoor om 21:00 aan te schuiven voor het diner. Dat is fijn, want je kan dan eerst genieten van de zonsondergang. Het eten is voortreffelijk; ik genoot van verschillende gangen en bij ieder gerecht werd een bijpassende wijn geschonken. Na het uitgebreide diner is het tijd om te gaan slapen, ik ben moe van alle indrukken! Toen ik eenmaal bij mijn cabine aankwam, was deze omgetoverd tot heerlijk slaapvertrek.

Om 06.45 uur werd er op de deur geklopt en staat de butler met een ontbijt voor de deur! Dat was wel even lekker. Natuurlijk zit je niet enkel in de trein om van A naar B te gaan, je gaat er veel op uit om kennis te maken met de bijzondere gebieden waar je doorheen reist. En dus begon om 08:00 mijn tocht in Maleisie. Ik had gekozen voor een trekking, en dat was echt superleuk! 

Met een paar locals en de andere passagiers die voor de hilltrek hadden gekozen, trek je een berg op. Het is best een stevige klim. Eigenlijk is de berg niks bijzonders, maar het wordt vanzelf bijzonder als je zo vroeg in de ochtend wanneer de zon opkomt een wandeling in de prachtige natuur kunt maken. Uiteindelijk heb je een geweldig uitzicht over de palmplantages en rijstvelden. Na de tocht terug naar beneden bezoek je nog een local village. Hier wordt een dans opgevoerd en kun je verschillende lokale lekkernijen proeven. Een bus brengt je vervolgens terug naar het station waar de trein op je wacht. De rit wordt vervolgd en daar gingen we de Thaise grens over. Diezelfde middag werd er weer een heerlijke lunch in het restaurant geserveerd en daarna heb ik een afternoon tea in de cabin laten brengen.

De volgende morgen zijn we  aangekomen in Kanchanaburi bij de bridge over de River Kwai. Ook hier gaan we weer de trein uit en kan je kiezen uit verschillende tours. Ik koos voor de Historical Tour. Al vaker heb ik dit gebied bezocht, maar elke keer opnieuw is het indrukwekkend en zeker wanneer je met de E&O aankomt. We zijn een raft opgegaan en daar werd verteld over de historie van de brug en het gebied. Vervolgens werden we met een bus naar het museum gebracht waar je op eigen gelegenheid doorheen mag lopen. Het is niet te bevatten wat daar eigenlijk allemaal gebeurd is en dat daar onder andere ook zoveel Nederlanders onder hebben geleden. Na het bezoek aan het museum loop je door naar de naastgelegen begraafplaats. Hier vind je ook ontzettend veel graven van Nederlanders. Iedereen heeft een bloemenkrans neer mogen leggen bij het gedenkteken. Aansluitend gaat de bus terug naar het station en wordt de treinreis vervolgd. Zodra je Bangkok binnen komt rijden zie je goed ook de armoede van deze stad. De trein rijdt door smalle straatjes waar ontzettend veel mensen in armoede leven en hier hun spullen proberen te verkopen Uiteindelijk kom je aan op Hua Lamphong station in het centrum. En daar stond mijn gids al op mij te wachten. Ik werd direct naar het vliegveld gebracht voor mijn vlucht naar Chiang Mai waar ik in het prachtige Anantara verbleef.

De volgende ochtend was ik al vroeg uit de veren want er stond een lange dag voor de deur! Na het ontbijt heb ik diverse hotels bezocht en om 15:00 uur begon de tour Spirit of Chiang Mai met aansluitend de tour naar de beroemde nachtmarkt. Dit was enorm leuk, mede doordat mijn gids me zoveel kon vertellen. Onder andere over het Boeddhisme en de verschillende tempels. Aan het einde van de dag kreeg ik een zegening van een monnik en om de dag af te sluiten heb ik heerlijk pad Thai gegeten op de nightmarket.

Tot zover! Morgen vlieg ik naar Phuket, tijd voor wat strand en ontspanning!