Geplaatst op
Gelezen: 1070

T alisman specialist Linda Kanters kent Thailand op haar duimpje. Veel onbewoonde eilandjes hebben geen geheimen meer voor haar maar ook in het binnenland heeft zij uitgebreid rond mogen reizen. Tijdens haar laatste reis heeft ze het eilandje Koh Yao Noi uitvoerig verkend.

‘Veel reizigers die een strandverlenging zoeken in de prachtige omgeving van de Andaman Zee kiezen voor het drukke Phuket of Krabi, maar ik heb een geweldig klein authentiek eilandje ontdekt! Koh Yao Noi is een klein eiland met prachtige panorama’s, ongerepte stranden en een puur binnenland. Er gaan maar weinig reizigers naartoe en juist dat maakt het zo bijzonder.'

Het eiland is heuvelachtig en in het binnenland vind je nog veel landbouw, terwijl aan de kust de visserij floreert. De grotendeels onverharde wegen lopen door weelderige palmplantages en lenen zich uitermate goed voor een avontuurlijk ritje om het eiland te verkennen. Aan de westkust vind je prachtige mangrove bossen, of maak een boottocht naar een van de andere eilanden in de Phang Nga Baai.

Het allermooiste van dit eiland is misschien nog wel het scherpe contrast met een stad als Bangkok. Geen grote winkelcentra en filerijden. Geen getoeter van tuktuks en hoogbouw. Maar lokaal leven, een laid-back vibe en prachtige resorts verstopt in de bossen en aan het strand.

Typisch Talisman: een selectie van onze favoriete resorts op Koh Yao Noi:

Six Senses Yao Noi
Het Six Senses Yao Noi is een prachtig eco-luxe hotel met een ‘blote voeten’ concept. U loopt zo naar het strand toe, en hoeft het resort eigenlijk helemaal niet te verlaten om het eilandleven te ervaren!
Lees meer

The Paradise Koh Yao
The Paradise Koh Yao is een heerlijke plek voor een vakantie met het hele gezin in een tropische setting. Het is geen topluxe, eerder een laidback chic vibe die u hier zal ervaren. En daarom is dit juist zo geschikt voor een vakantie met de hele familie. Ontspannen maar.
Lees meer

Treehouse Villa's Koh Yao Noi
Het nieuwe zusje van The Paradise is net geopend; Treehouse Villa’s Koh Yao Noi is een ‘adults only’ accommodatie. 25 superluxe boomhutten liggen middenin de jungle en sommigen hebben uitzicht op zee. Overdag geniet u van talloze activiteiten – of helemaal niets doen. ’s Avonds geniet u van fine-dining terwijl de zon langzaam ondergaat.
Lees meer

Bent u geïnteresseerd in een reis door Thailand en wilt u graag wat meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op, ik inspireer u graag! Mail mij op linda@talisman.nl of bel 088-7755900