Geplaatst op
Gelezen: 605

I k ben onlangs op reis geweest naar Thailand en verbleef daar onder andere in het luxueuze Banyan Tree Samui. Een heerlijk verblijf voor koppels, honeymooners én families!

General Manager Ryan liet mij de verschillende villa types zien. De villa die ik hier graag wil uitlichten is de familievilla. Deze is namelijk ideaal voor gezinnen met iets oudere kinderen. De ‘kinder’ slaapkamer staat los van de villa en beschikt over twee bedden, een ruime badkamer en balkon zodat ouders en kids altijd een plek hebben om zich terug te trekken. Oh, en had ik al verteld dat alle villa’s ook een eigen infinity pool hebben? Echt ideaal wanneer je wat familytime met elkaar wilt doorbrengen in een privé setting. Er zijn verschillende familie villa’s te boeken, zo is er de keuze tussen een villa met uitzicht op het weelderige groen, de prachtige tuinen en vegetatie welke zijn behouden tijdens de bouw, of een uitzicht op de azuurblauwe oceaan.

Banyan Tree heeft voor de kinderen een ruime keuze aan avontuurlijke activiteiten. Wat dacht je van een heerlijke ochtend relaxen in de befaamde Banyan Tree Spa, de Rainforest Experience is een beleving die je echt niet over mag slaan, terwijl de kinderen de fijne kneepjes van het vak leren in de eigen Banyan Tree bakkerij.

Een andere favoriet is de ‘Sense of Nature tour’. De kinderen maken een trekking door het tropisch Banyan Tree reservaat om de flora en fauna van het resort te zien. Hoor de betoverende roep van de wildernis en zie de fascinerende schoonheid van planten en bloemen in de tropen!

Liever iets met het hele gezin doen? Op het strand zijn paddleboards, snorkelsets en kayaks beschikbaar. Ontdek de prachtige privébaai tijdens een tochtje met de kayak. Zorg er wel voor dat je een snorkelsetje bij je hebt zodat je de vele soorten vissen kunt bekijken die hier leven. Tip: Vooral bij de rotsen zitten veel visjes. 

Een middagje luieren op het strand is minstens zo fijn. Doordat Banyan Tree Samui in een baai ligt zijn er weinig tot geen golven en loopt het strand geleidelijk af in zee. Ideaal, ook voor de allerkleinsten.

Trek gekregen na zo’n actieve dag? Dat mag ook wel! Restaurant Sands biedt lange tafels aan waar families heerlijk kunnen dineren. Maar voor diegene die zich liever terug trekt in de villa kan er ook een in-villa barbecue geregeld worden mét of zonder chef-kok.