Geplaatst op
Gelezen: 530

B on dia, Como anda? zeggen ze hier. Ik heb het gevoel alsof ik hier alweer 2 weken ben. Goede vlucht gehad, 6 uur in de ochtend plaatselijke tijd kwam ik aan. Toen naar het platteland net buiten Buenos Aires gereden om een echt gaucho stadje te bezoeken; San Antonio de Areco. Echt heel leuk.

In de weide omtrek niets dan grasland / pampa en een enorme stilte

Alejandro, mijn gids, bracht mij precies naar de goede winkeltjes. De mensen hier maken alles nog met de hand. Voor het beste zilver en leer moet je hier zijn. Iedereen is even aardig en we mogen in de werkkamer kijken hoe ze de spullen maken.  Daarna 2 estancia's bezocht, honderden koeien gezien. Ik slaap vannacht ook op een estancia, echt een waar paradijs. La Bamba heet het. Men wordt hier helemaal in de watten gelegd. Een complete asado - Bbq bereidt van verschillende stukken vlees, rund (uiteraard), kip, varken en worstjes maar ook heerlijke salades, warm gebakken broodjes, een heerlijk toetje met dulce de leche en Argentijnse wijn- je begrijpt ik zit nokkie vol. Toen met een echte gaucho - cowboy paardgereden. Echt heerlijk! In de weide omtrek niets dan grasland / pampa en een enorme stilte.  Dit is een prima begin om een reis door Argentinië te starten of om te eindigen.

Op 13 september vertrok ik voor een 9-daagse studiereis naar Argentinië. Ik hoop tijdens mijn reis nog een aantal updates te plaatsen, maar voor nu licht ik hier alvast de rest van de route uit die ik zal gaan afleggen.

Dinsdag 15 september

Vandaag word ik weer opgehaald door een medewerker van de lokale agent. We rijden naar Buenos Aires waar ik een tour door de stad krijg gecombineerd met wat hotel bezoeken.

Tegen de middag neemt de lokale agent mij mee naar het kantoor waar ik het hele team zal ontmoeten tijdens de lunch.

In de namiddag ga ik naar een diner & Tango show van Rojo Tango. Rojo is de befaamde tangoshow van Hotel Faena & Universe. De zaal is erg klassiek ingericht met mooie roodfluwelen stoelbekleding - zoals je mag verwachten bij een tangoshow. Er is een klein orkest met uiteraard de typische instrumenten bandoneon en viool.

Woensdag 16 september

Ik vlieg van Buenos Aires naar Posadas – Iberra dit is een nieuw gebied voor Talisman! Een moeras gebied waar capibara's, krokodillen en de maanwolf voor komen.

Ik verblijf hier twee nachten in Rincon del Socorro, een voormalige veeboerderij uit 1896, gelegen aan de rand van de spectaculaire Esteros del Iberá (Iberá wetlands). De komende dagen zal ik dit gebied uitgebreid gaan verkennen.

Vrijdag 18 september

Ik word opgehaald voor een transfer naar Puerto Valle, alles wat ik hier doe is erop gericht om te genieten van de schitterende natuur van het Iberá wetlandsgebied. Ik ga hier dan ook op zoek naar de bijzondere flora en fauna.

Zaterdag 19 september

Vandaag vlieg ik naar Trelew, gelegen aan de oostkust van Argentinië op het schiereiland Península Valdes. Dit is een beschermd natuurgebied waar je onder andere pinguïns, orka's, dolfijnen, zeeolifanten, walvissen en zeeleeuwen kunt vinden.

In Trelew verblijf ik in Posada Los Mimbres. Dit meer dan 100 jaar oude landhuis doet aan als een oase in het droge steppelandschap van Patagonië.

Zondag 20 september

Ik ben de gehele dag op Península Valdes. Ik ga eerst een aantal hotels langs voor inspectie waarna ik de middag afsluit met een Walvis tocht!

Maandag 21 september

Alweer de laatste dag van mijn bezoek aan Argentinië. Ik vlieg terug naar Buenos Aires vanwaar ik in één keer door vlieg naar Amsterdam.