Geplaatst op
Gelezen: 654

B hutan is een ontzettend bijzondere bestemming. Zodra je er landt, valt er een bepaalde rust over je heen. En de lucht! Die is zo zuiver en puur want er is hier geen vervuiling. Er staan geen grote fabrieken in Bhutan. De beleving die je hier ervaart is spiritueel en magisch, onvergetelijk.’ – aldus Talisman specialist Ingrid van der Spoel.

De hotels en lodges van Six Senses hebben die typische ‘laid back luxe’, het is echt één van mijn favoriete organisaties.

Halverwege 2019 zijn alle vijf de boutique lodges van Six Senses op Bhutan geopend. Deze passen perfect in de Bhutan filosofie; puur, spiritueel en sereen. De lodges liggen stuk voor stuk op premium locaties en kunnen perfect met elkaar worden verbonden in een rondreis door dit mystieke land. De nadruk in de Six Senses lodges ligt op wellness en mindfulness, ook weer zo’n perfecte aansluiting op de sfeer in het land. Het zal je dus ook niet verbazen dat iedere Six Senses lodge een eigen spa en wellness center heeft waar een gevarieerd menu van behandelingen en massages je een duizelingwekkende keuze geeft. Het leuke is dat er ook altijd een aantal behandelingen op het menu staan die specifiek zijn voor de regio. Hot stone behandelingen in Thimphu en Bumthang en een meditatieruimte in de vorm van een piramide in Gangtey….

‘De hotels en lodges van Six Senses hebben die typische ‘laid back luxe’, het is echt één van mijn favoriete organisaties. Hier staan de puntjes echt overal op de ‘i’ maar zijn deze bijna onzichtbaar, het klopt gewoon! Je moet wel houden van de blote voeten luxe, de pretentieloze exclusiviteit. Maar wil je ergens verblijven waar de connectie met de natuur en omgeving ontzettend goed te voelen is dan zijn de hotels van Six Senses echt een absolute aanrader.’ – Ingrid van der Spoel.

Ingrid’s favoriete plekken in Bhutan:

Punakha (Six Senses opent hier 1 maart 2019 haar deuren) waar een prachtige vallei aan je voeten ligt, met een prachtig Dzong en klooster om te bezichtigen. 

Gangtey (opent in mei 2019) een geïsoleerde locatie in het hart van de adembenemende Phobjika vallei met een oneindig groen landschap. Hier maak je actieve wandelingen, ga je op zoek naar de zeldzame zwarte kraanvogel en sluit je de dag af in de spa….

In Paro vind je het beroemde ‘Tigers Nest’, een van de meest bekende kloosters in het Himalaya gebergte. Het lijkt wel alsof het klooster tegen een rotswand is aangeplakt en zweeft boven de vallei! Het Six Senses Paro opent op 1 maart haar deuren.

De andere twee Six Senses lodges liggen al op even geweldige plekken, begrijp ons niet verkeerd…
Thimphu en Bumthang zijn de laatste twee locaties die je verblijf en reis helemaal compleet maken.

General Manager Mark Swinton: ‘Er is zoveel te ontdekken in dit mystieke Koninkrijk in de Himalaya, met zijn culturele en spirituele schoonheid. En dan is er ook nog een overweldigende hoeveelheid aan natuurschoon. Met het Bruto Nationaal Geluk als de katalysator voor de vrolijke levenshouding van de Bhutanezen die ook nog eens voor zorgt voor de bescherming van de natuur en het duurzaam omgaan met de natuurlijke bronnen. De Six Senses in Bhutan delen deze levenswijze en waarden en zijn ondertussen al een integraal onderdeel van het dagelijks leven van velen in Bhutan.’

De activiteiten die je kan ondernemen bij de Six Senses zijn zo ontworpen dat je kennismaakt met het beste dat Bhutan te bieden heeft. De nadruk ligt op beleving en de service die je kan verwachten van ieder Six Senses resort wordt ook hier weer gebracht door de GEM (Guest Experience Maker) die als jouw gids en conciërge optreedt. Mediteren in het paviljoen gelegen in de vijvers met uitzicht over een gigantisch Boeddha beeld, een avontuurlijke hike in Punakha, meehelpen in de werkzaamheden op de boerderij in Gangtey, dineren in een boomhut in Bumthang en een privé diner in de ruïnes uit de 15e eeuw in Paro zijn enkele voorbeelden van magische belevingen die voor de gasten van het Six Senses in Bhutan worden gecreëerd.

Talisman specialist Ingrid adviseert: ‘Kijk alvast eens naar onze routesuggestie ‘Serene Luxe in Bhutan’. Dit geeft een goede indruk van de rondreis die je kan maken, ook met de resorts van Six Senses een hele goede optie!’

‘Ook erg leuk is een combinatie met Thailand. Maak een prachtige rondreis door Bhutan met verblijven in de vijf Six Senses lodges en sluit af aan het strand bij bijvoorbeeld Soneva Kiri of het Six Senses Yao Noi om dat luxe blote voeten gevoel nog wat langer vast te houden!

Nieuwsgierig geworden en wil je graag wat meer informatie over de mogelijkheden? Je kan Ingrid per mail bereiken op ingrid@talisman.nl of even bellen op 088-7755900.