Geplaatst op

M ijn Zuid-Afrikaanse schoonmoeder maakt de lekkerste gerechten maar er is één recept welke ik haar altijd vraag om te maken: ‘date-biscuits’. Zoete koekjes die je in de diepvries bewaart. Heerlijk taai en koud, geweldig lekker.

Zomer en winter érg lekker

Zelf maken

Ingrediënten:

- 1 pak Marie-Biscuitjes (200 gram)
- 100 gram suiker
- 250 gram dadels, in stukjes
- 115 gram boter
- 1 ei, geklopt
- 1 theelepel vanille of 1 theelepel cognac
- Kokos snippers

Verkruimel de biscuitjes. Smelt de boter en voeg de suiker toe. Voeg de dadels toe en laat het zachtjes op het vuur staan tot de hele mix zacht is. Haal het dan van het vuur af en laat het afkoelen.
Voeg het geklopte ei toe en de vanille en mix het geheel. Voeg de biscuitjes toe en blijf mixen.
Giet het beslag in een vierkante schaal (of langwerpige schaal) en laat het in de koelkast afkoelen.
Strooi de kokos snippers er over heen zodat het minder plakt. Snij het dan in kleine vierkantjes en bewaar deze in de diepvries. 

Je kan de dadelkoekjes recht uit de diepvries eten. Ook in de winter érg lekker.