Geplaatst op
Gelezen: 421

E velyn en Martine reisden onlangs naar Zimbabwe, waar ze aan de oevers van de Zambezi een typisch Talisman accommodatie vonden.

Vanaf de veranda zie je ieder moment van de dag andere dieren die nieuwsgierig een kijkje komen nemen

Onlangs bezochten we de bijzondere Victoria Falls River Lodge in het Zambezi National Park in Zimbabwe. We waren direct onder de indruk, wat een pareltje! De aankomst is direct fantastisch, met een luxe speedboot varen we naar de lodge toe. Daar worden we warm welkom geheten. Vanaf de aanlegsteiger lopen we naar de main lodge, waar de lounge en het restaurant gevestigd zijn. Tijdens onze voortreffelijke lunch kijken we uit op de machtige Zambezi rivier. In de verte horen we nijlpaarden en voor ons loopt een baviaan op z’n gemakje langs. Het eten is van zeer hoog niveau en we worden verwend met een zeer smakelijke 3-gangen lunch.

De tenten zijn ontzettend ruim en mooi ingericht. Lichte kleuren en met bijzondere details. Zo is de wastafel bijvoorbeeld van een oude houten mokoro gemaakt. Vanaf je eigen deck (met plungepool) kijk je ook weer uit over de rivier. Een heerlijke plek om je even terug te trekken en simpelweg te genieten.

Een aantal maanden geleden is de Victoria Falls Island Lodge geopend, het kleine zusje van de River Lodge. Ook deze hebben we bezocht. De Island lodge is een beleving op zich. De vijf suites liggen op Kandahar eiland en worden omgeven door de Zambezi rivier. Ze zijn alleen per boot bereikbaar en dat betekent heel veel privacy! Op verhoogde platformen liggen deze suites, opgetrokken uit hout en glas. Ook weer met een eigen plungepool. Maar het meest bijzondere is hier wel het uitzicht. Vanaf de veranda zie je ieder moment van de dag andere dieren die nieuwsgierig een kijkje komen nemen.