Geplaatst op
Gelezen: 778

H et kan u niet ontgaan zijn: als er niet snel veel regen gaat vallen, nadert Kaapstad in rap tempo ‘Day Zero’ ofwel de dag dat er geen water meer beschikbaar is in Kaapstad en omgeving. Door het uitblijven van regen zijn de waterniveaus extreem laag en overal in de stad zijn er maatregelen getroffen om de waterconsumptie te beperken. Net zoals u volgen wij de berichtgeving – én weersvoorspellingen – over Kaapstad op de voet en we geven u dan ook graag wat meer informatie.

Als u plannen heeft om een reis naar Zuid-Afrika te maken, aarzel dan niet

De droogte die momenteel heerst, is de laatste 100 jaar niet meer voorgekomen en de restricties die de bewoners zijn opgelegd zijn pittig maar worden zorgvuldig opgevolgd waardoor de datum van Day Zero al meerdere malen is opgeschoven. U stelt zich ongetwijfeld de vraag of het een goed idee is om naar Zuid-Afrika op reis te gaan, al helemaal indien u voor mei (in mei start al eeuwenlang het regenseizoen in Zuid-Afrika) nog wenst te reizen. Het antwoord dat wij u geven is een volmondig ‘JA’. Het toerisme in Kaapstad en omstreken is verantwoordelijk voor niet meer dan 1% van de waterconsumptie. Vele tienduizenden banen zijn echter afhankelijk van het toerisme.

Ook op uw beleving van Kaapstad en omgeving heeft de watercrisis slechts geringe impact. Er wordt u gevraagd om spaarzaam om te gaan met water, en dat is ook niet meer dan logisch. U kunt uw steentje bijdragen door korter te douchen en het wassen van uw kledij te bewaren voor een volgende stop in uw reis. Uw handdoeken en bedlinnen kunt u proberen zo lang mogelijk te gebruiken zonder deze te laten wassen. En de kans is zeer groot dat als u in een huurauto rijdt, deze niet is gewassen.
Een aantal van de hotels die zijn opgenomen in de Talisman portfolio maken gebruik van nieuwe technieken door water uit de lucht te filteren. Er zijn ook technieken actief waarbij het zout uit het zeewater wordt gefilterd om zo water te kunnen aanbieden.

Als u plannen heeft om een reis naar Zuid-Afrika te maken, aarzel dan niet. De bevolking en uw accommodaties zullen u met open armen ontvangen en wanneer u de bovenstaande informatie in uw achterhoofd houdt gaat u zeker te weten genieten van een zeer bijzondere, gastvrije en diverse reisbeleving.

Als u nog vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op! Wij geven u graag meer informatie