Geplaatst op

A frika en wellness… Dit is misschien niet een combinatie waar je snel aan denkt. Toch vind je ook op het Afrikaanse continent een breed scala aan hotels met wellness, variërend van luxe resorts aan idyllische stranden tot aan afgelegen safari lodges midden in de wildernis. Zo zijn de Seychellen en Mauritius uitstekende wellness bestemmingen en combineer je hier een tropisch verblijf met ontspannende massages. Maar ook wellness en safari gaan perfect samen! Ga voor één van de exclusieve safari lodges in Afrika en geniet niet alleen van spannende safari avonturen, maar ook van de luxe wellnessfaciliteiten, mét uitzicht op de bush. Na een dag vol wilde dieren spotten, kun je ontspannen en verjongen met verkwikkende spa-behandelingen. In deze blog lichten we een aantal van onze favoriete en beste wellness hotels in Afrika uit, van een echt wellness resort tot aan safari lodges midden in de wildernis met sublieme spa’s.

1. Shanti Maurice Resort & Spa, Mauritius

Wellness hotel op het mooiste strand van Mauritius

De stranden en het zwembad van Shanti Maurice zien er iedere dag weer aanlokkelijk uit… Maar er is meer! Zo staat het resort namelijk ook bekend om de uitgebreide wellness faciliteiten. De Nira Spa is een toevluchtsoord voor ontspanning en verjonging, met een uitgebreid aanbod aan behandelingen geïnspireerd op Ayurveda, yoga en oosterse wellness praktijken. In de Thermal Oasis geniet je van een hydrotherapiebad, een stoombad en een ijskoud dompelbad, perfect om de bloedsomloop te stimuleren. Als kers op de taart biedt Shanti Maurice speciale wellness suites met privézwembaden en behandelruimtes.

 

2. Six Senses Zil Pasyon, Seychellen 

Uitzonderlijke spa op magische locatie

Six Senses Zil Pasyon wordt beschouwd als één van de meest bijzondere wellness bestemmingen ter wereld. De spa bevindt zich op een magische locatie, te midden van weelderige tropische vegetatie en met adembenemende uitzichten op de oceaan. De spa bestaat uit vijf privé paviljoens die vernoemd zijn naar de omgeving: Rock, Cave, Ocean, Nature en Floating. Hier geniet je van op Afrika geïnspireerde behandelingen, uitgevoerd met lokale, duurzaam geproduceerde ingrediënten. Ook is er een yoga paviljoen en een zoutwater zwembad met zonneterras. Dit spectaculair gelegen zwembad kun je voor een tijdslot privé huren.

Seychellen specialist Barbara: “De locatie van de spa van Six Senses Zil Pasyon is echt adembenemend en het privé te huren zwembad maakt het helemaal af!

 

3. Zarafa Camp, Botswana

Wellness & Safari 

Na een avontuurlijke safari is het heerlijk tot rust komen bij Zarafa Camp. Geniet van ontspannende spabehandelingen in de buitenlucht, omgeven door de rustige en natuurlijke schoonheid van de wildernis van Botswana, of juist in de privacy van je eigen tent. Ook worden er regelmatig yoga- en meditatiesessies georganiseerd bij Zarafa Camp, vaak met uitzicht op de uitgestrekte savanne en de wilde dieren die voorbij trekken. 

4. Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat, Zuid-Afrika

Uitstekende spa faciliteiten 

De Cederberg Spa van Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat is een oase van rust en ontspanning en ligt genesteld tussen de rotsformaties en inheemse flora van de Cederberg Mountains. De behandelingen zijn geïnspireerd op Afrikaanse tradities en inheemse Afrikaanse plantenextracten, zoals baobabboom olie, mafura boter en rooibos. De Thermal Suite Bushmans Kloof biedt een scala aan thermale faciliteiten, waaronder een sauna, stoombad, koude dompelbaden en ontspanningsruimtes.

5. Sabi Sabi Earth Lodge, Zuid-Afrika

Toevluchtsoord in de ongerepte wildernis

Sabi Sabi Earth Lodge is één van de meest bijzondere lodges in heel Afrika. Hier ervaar je de ziel van Zuid-Afrika's bush in een ongelofelijk luxe setting. De Amani Spa van Sabi Sabi Earth Lodge is ontworpen met natuulijke elementen die harmoniëren met de omringende wildernis en is een oase van rust en ontspanning. Je geniet hier van van een scala aan verjongende behandelingen, waaronder massages, gezichtsbehandelingen, lichaamspakkingen en aromatherapie, uitgevoerd door ervaren therapeuten en mét uitzicht op de bush.

 

Je luxe Wellness hotel in Afrika boek je bij Talisman

Alle accommodaties uit deze blog hebben de ingrediënten voor een heerlijk, ontspannen verblijf inclusief goede wellness, of u nu op zoek bent naar een complete relax vakantie of wellness graag wilt combineren met safari. Alles is mogelijk. Heb je interesse in één van deze hotels met wellness? Of ben je benieuwd naar de rest van ons aanbod? Neem dan contact met ons op en onze reisspecialisten helpen je graag verder met een ontspannen vakantie.