Geplaatst op

W ellness is een begrip dat steeds belangrijker wordt in het dagelijks leven van veel mensen. In grote delen van Azië is dit echter altijd al het geval geweest. Sterker nog, het is één van de redenen waarom mensen graag naar Azië afreizen. Azië staat namelijk bekend om zijn eeuwenoude wellness-tradities en traditionele geneeskundige praktijken. Er zijn dan ook talloze wellness hotels te vinden in heel Azië, van toevluchtsoorden in drukke steden tot aan serene luxe op tropische stranden. In deze blog lichten we onze favoriete beste wellness hotels in Azië uit.

1. Ananda in the Himalayas, India

Een vorstelijk wellness hotel

Pure wellness en ontspanning, dat is waar het om draait bij Ananda in the Himalayas. Verbaas je dan ook zeker niet wanneer je bij aankomst comfortabele witte yogakleding krijgt aangeboden. Yogales, meditatie, traditionele behandelingen volgens Indiase ayurveda, moderne westerse behandeltechnieken en healing; de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook het menu, met gezonde en lichte maaltijden geïnspireerd op de oriëntaalse en westerse keuken, past perfect bij het wellness concept. Niet voor niets is het wellnesscentrum van Ananda in the Himalayas al meerdere keren uitgeroepen tot ‘s werelds beste spa. 

 

2. Kamalaya Koh Samui, Thailand

Detox Deluxe

Kamalaya Koh Samui is zo’n plek waar je vooral naar toe gaat voor de wellness. Het hotel wint dan ook niet voor niets al jarenlang allerlei prijzen op het gebied van gezondheid, wellness en spa. Je wordt hier volledig in de watten gelegd en geniet iedere dag van een ontspannende massage met tussendoor heerlijk vers en gezond eten. Het Wellness Sanctuary telt maar liefst 29 behandelruimtes, er zijn stilteplekken, een Thais stoombad en diverse jacuzzi’s en sauna’s. Daarnaast kun je samen met een professionele coach aan je levensstijl werken en er worden allerlei wellnessprogramma's aangeboden, zoals Healthy Lifestyle, Detox en Stress & Burnout. De tropische, zwoele omgeving van Kamalaya Koh Samui maakt het plaatje compleet. 

Thailand specialist Annelies: “Als echte wellness liefhebber keek ik al jaren verlangend naar het Kamalaya resort op Koh Samui in Thailand. Toen ik hoorde dat ik tijdens mijn inspectiereis door Thailand twee nachten in Kamalaya mocht verblijven, sprong ik dan ook een gat in de lucht! Samen met een duskundige kijk naar je gezondheid en krijg je handvatten om deze te verbeteren. Uiteindelijk bepaal je zelf welke behandelingen je daadwerkelijk neemt. Heel fijn!

 

3. Santani, Sri Lanka

Wellness met een hoofdletter W

Geen televisie, geen airconditioning en geen wifi op de kamer… Maar schrik hier niet van, want je zult dit absoluut niet missen tijdens je verblijf bij Santani. Alles draait hier namelijk om wellness en ontspanning en daar kun je deze moderne afleidingen absoluut niet bij gebruiken. Je kunt bij Santani genieten van een enkele behandeling, maar om optimaal te ontspannen raden we één van de wellness programma's, zoals ayurveda, detox en yoga, aan om je lichaam en geest geheel in balans te brengen. De behandelingen en therapieën van Santani behoren tot de beste die in Sri Lanka te vinden zijn. 

4. Banjaran Hotsprings Retreat, Maleisië

Natuurlijke warmwaterbronnen

Bij The Banjaran Hotsprings Retreat ben je even in een compleet andere wereld. De idyllische omgeving met kalkstenen heuvels bedekt met groene jungle brengt je meteen in een kalme stemming. De geweldige spa en de natuurlijke warmwaterbronnen doen hier nog een schepje bovenop. Je eigen wellness kamer? Ook dat kan, want verschillende villa’s beschikken zelfs over een eigen geothermische hotspring. Als kers op de taart is de 335m2 grote Royal Villa uitgerust met zwembad, geothermische jacuzzi’s en ensuite badkamers. 

Maleisië specialist Marjolein: "The Banjaran Hotsprings Retreat is een bijzonder mooi resort voor de wellness liefhebber en reizigers die op zoek zijn naar absolute ontspanning.

5. Como Shambhala Estate, Bali

Top 5 beste wellness hotels van Azië

Como Shambhala Estate is hét verblijf voor rustzoekers, liefhebbers van wellness en yoga en staat zelfs in de Top 5 van beste wellness hotels van Azië. Deze reputatie wordt helemaal waargemaakt, want wellness is in ieder detail doorgevoerd. Traditionele oosterse technieken worden hier gecombineerd met moderne holistische methodes. Iedere behandeling wordt op maat voor je gemaakt en afgestemd op jouw wensen en voorkeuren. En wellness betekent hier niet alleen ontspannen in de spa, want als gast word je ook aangemoedigd om je lichaam te bewegen, met yoga, wandelingen en pilates. Maar ook fietstochten, tennis en wildwatervaren behoren tot de mogelijkheden van Como Shambhala Estate. 

 

JOALI BEING, Malediven

Voel je als herboren

JOALI BEING is het eerste resort op de Malediven dat 100% is toegewijd aan wellness. Je kunt hier deelnemen aan gepersonaliseerde, transformatieve programma's, geënt op de vier pijlers van JOALI BEING: geest, huid, microbioom en energie. Na een uitgebreide intake krijg je een volledig op maat gemaakte reis aangeboden. Tijdens deze reis wordt er gebruik gemaakt van traditionele en moderne methoden. Bij vertrek voel je je als herboren!

Malediven specialist Ingrid: “JOALI BEING is een bijzondere combinatie van luxe, rust, heerlijk eten en bezinning. Hiermee is het de perfecte plek om helemaal tot rust te komen".

 

Je luxe Wellness hotel in Azië boek je bij Talisman

De accommodaties uit deze top vijf hebben stuk voor stuk alle ingrediënten voor een heerlijk, ontspannen wellness verblijf, of je nu op zoek bent naar één wellness overnachting of juist naar een langer verblijf. Interesse in één van deze wellnessresorts? Of ben je benieuwd naar de rest van het aanbod? Er is namelijk nog veel meer mogelijk, want wat dacht je van de onsen in Japan, van Song Saa Private Island in Cambodja of het tropische Langkawi in Maleisië? Neem dan contact op met onze Azië specialisten!