Geplaatst op

A l tijdens het Romeinse Rijk was wellness een integraal onderdeel van het dagelijkse leven. De Romeinse badhuizen hadden indrukwekkende architectonische structuren en de Romeinen beschouwden het nemen van baden als essentieel voor hun gezondheid en welzijn. Vandaag de dag speelt wellness nog steeds een belangrijke rol in het leven van veel mensen en vind je in Europa een keur aan luxueuze hotels met uitstekende spa’s. Al deze wellness hotels zijn stuk voor stuk verschillend, maar hebben één belangrijke factor gemeen: je vindt hier een ongeëvenaarde ervaring voor wie op zoek is naar totale ontspanning en verjonging en deze hotels zijn perfect te combineren in een afwisselende rondreis. In deze blog lichten we een aantal hotels met uitstekende wellness uit het Europese Talisman portfolio uit.

1. Euphoria Retreat, Griekenland

Eén van de beste wellness hotels ter wereld

Euphoria Retreat is de perfecte plek om te disconnecten van het dagelijks leven. Je geniet hier namelijk van holistische wellness ervaringen in de dik begroeide bossen van het Peloponnese schiereiland. Je wellness vakantie staat hoe dan ook in het teken van gezond eten, spa - en wellness behandelingen, fitness activiteiten en vooral heel veel ontspanning! De behandelingen zijn geïnspireerd op de eeuwenoude Griekse en Chinese wellness filosofie en worden gecombineerd met moderne technieken. De spa van Euphoria Retreat is zelfs zo groot dat deze is verdeeld over maar liefst vier verdiepingen! 

 

2. Arctic Bath, Lapland

Noorderlicht wellness

Eén van de meest bijzondere spa’s uit het Europese Talisman portfolio is misschien wel de spa van Arctic Bath. Deze unieke, cirkelvormige spa drijft op het naastgelegen meer. In het midden vind je een ijswak, dat dient als dompelbad na een bezoek aan de sauna. Hiermee biedt Arctic Bath een unieke combinatie van traditionele sauna's en koude baden, geïnspireerd op de Zweedse wellness cultuur.

Lapland specialist Ingrid: “De spa van Arctic Bath is met recht bijzonder te noemen. Deze unieke, drijvende spa heeft een interessante architectuur en met een beetje geluk spot je tijdens je spa behandeling ook nog eens het Noorderlicht!

 

3. Grand Park Hotel Rovinj, Kroatië

Top Spa’s of the World

Het voor hotelgasten gratis toegankelijke wellnesscomplex ‘Albaro Wellness & Spa’ van Grand Park Hotel Rovinj staat in de lijst van de ‘Top Spa’s of the World’ en beslaat maar liefst 3.800m2. Hier kun je volledig tot rust komen tijdens één van de unieke spa behandelingen waarbij gebruikgemaakt wordt van bijvoorbeeld geneeskrachtige algen, geperste olijven en met de hand geplukte lokale en geneeskrachtige kruiden. Ook heeft Grand Park Hotel Rovinj een ‘thermal’ zone waar je onder andere een Finse sauna, verschillende stoomruimtes en koude dompelbaden vindt.

4. Six Senses Douro Valley, Portugal

De spa is het paradepaardje van het resort

Six Senses is van oorsprong een Aziatische keten en staat bekend om de luxueuze spa’s. Zo ook Six Senses Douro Valley in Portugal. De befaamde spa is het paradepaardje van dit resort en beschikt over tien behandelkamers, een binnen- en buitenzwembad, een yoga- en pilatespaviljoen én een fysiotherapeut die Ayurvedische behandelingen uitvoert. Portugese tradities en elementen zoals water, steen en hout komen samen in de prachtige omgeving van Six Senses Douro Valley. Neem een duik in het binnenzwembad met uitzicht op de tuin, ontsnap volledig tijdens onderwater geluidstherapie en massagestralen, of kies voor volledig herstel in het vitaliteits zwembad. 

5. Naturalis Bio Resort & Spa, Puglia, Italië 

Naturalis Experience

Bij Naturalis Bio Resort & Spa geniet je van de ‘Naturalis Experience’. De focus ligt hier op duurzaamheid en het lokale boerenleven. Dit is terug te zien in de spa. De spa is gevestigd in een oude, gerenoveerde boerenschuur en biedt sensorische behandelingen op basis van biologische extracten van Aloë Vera, olijfolie, wijn en tarwe, allemaal uit de eigen tuin.

Puglia specialist Marloes: "Wat de spa van Naturalis Bio Resort zo bijzonder maakt is dat de producten die ze gebruiken, veelal uit eigen productie komen. Zo groeit de Aloë Vera in eigen tuin!"

 

Je luxe Wellness hotel Europa boek je bij Talisman

Deze vijf accommodaties bieden stuk voor stuk alles wat je nodig hebt voor een ontspannen wellness verblijf. Heb je interesse in één van deze hotels met wellness? Of ben je benieuwd naar de rest van ons aanbod? Neem dan contact met ons op en onze reisspecialisten helpen je graag verder met een ontspannen vakantie.