Geplaatst op

D é nieuwe hotspot voor wellness liefhebbers? Dat is Peru. Wie dacht op de hoogte te zijn van het wellness aanbod in de wereld, wordt in Peru compleet verrast. Traditionele Inca-methoden worden hier gecombineerd met moderne technieken. Dit resulteert in onder andere exfoliaties met cocabladeren, Inca hot stone massages. Maar ook in andere landen in Zuid-Amerika, zoals Argentinië en Chili, vind je wellnessmogelijkheden die diep geworteld zijn in het rijke natuurlijke, culturele en spirituele erfgoed. In deze blog lees je meer over een aantal van de beste wellness hotels in Zuid-Amerika.

1. Belmond Las Casitas del Colca, Peru

Unieke behandelingen geïnspireerd op lokale cultuur en natuur

Spa Samay van Belmond Las Casitas del Colca biedt een breed scala aan bijzondere en unieke behandelingen die geïnspireerd zijn op de lokale cultuur en natuur. Zo kun je hier genieten van traditionele Peruaanse massages, zoals de Inca-stenen massage, die de therapeutische eigenschappen van warme stenen combineert met aromatherapie en diepe weefseltechnieken. Midden in de adembenemende Colca Canyon, één van de diepste canyons ter wereld, is het hier dus genieten geblazen. Even geen zin in een behandeling? Strijk dan neer aan het prachtige zwembad van Belmond Las Casitas del Colca en geniet van het uitzicht op de rotsen en overvliegende condors.

 

2. Belmond Palacio Nazarenas, Peru

Wellness in een oude Inca ruïne

Belmond Palacio Nazarenas behoort tot de top van luxueuze hotels in het levendige Cusco. Ook de spa blinkt uit. Het hotel beschikt namelijk over een exclusieve hamman en thermaalbaden en biedt hiermee een luxueuze en ontspannende ervaring te midden van de historische charme van de stad. Wat de spa van Belmond Palacio Nazarenas extra bijzonder maakt, is dat de spa gebouwd is op een oude Inca ruïne. Dankzij de glazen vloeren zijn de resten goed zichtbaar.

 

3. Nayara Alto Atacama, Chili

Hot springs en verbinding met de natuur

Na het verkennen van de droge Atacama woestijn kun je in de Puri Spa van Nayara Alto Atacama helemaal tot rust komen. Geniet van een scala aan behandelingen geïnspireerd op lokale tradities en natuurlijke elementen. Ook ontspannen bij één van de zes kleine zwembaden of bij de hot springs is heerlijk. Deze baden bieden niet alleen fysieke ontspanning, maar ook helende voordelen voor de huid en spieren. Naast traditionele wellness faciliteiten biedt Nayara Alto Atacama ook avontuurlijke wellness activiteiten die zijn ontworpen om gasten in contact te brengen met de natuurlijke schoonheid van de omgeving, met aandacht voor mindfulness en verbinding met de natuur. 

4. Cavas Wine Lodge, Argentinië

Combinatie van Wijn & Wellness

Cavas Wine Lodge combineert unieke wijn ervaringen met onvergetelijke wellness behandelingen te midden van een prachtig decor: het Andesgebergte. Probeer hier zeker één van de Signature Wine Therapy Treatments, zoals het rode wijnbad. Als eerbetoon aan de wijntraditie van de regio biedt Cavas Wine Lodge unieke vino-therapieën aan waarbij de antioxidante eigenschappen en huidverzorging voordelen van druiven en wijn gebruikt worden. In het restaurant ligt de nadruk op gezonde en voedzame voeding, met gerechten bereid met verse, lokale en biologische ingrediënten.

5. Villa Beluno, Argentinië

Een enorme spa, bijna voor jezelf

Last but not least: Villa Beluno. Villa Beluno ligt in Bariloche en beschikt over een enorme spa. De spa is zelfs zo groot dat het bijna lijkt alsof je deze helemaal voor jezelf hebt. Je geniet hier van allerlei behandelingen en massages, een sauna en Turks stoombad. Het hoogtepunt? De grote infinity pool met uitzicht op het meer van Nahuel Huapi. 

Argentinië specialist Sheila: “De spa van Villa Beluno is echt prachtig! Het voelt heel persoonlijk aan en het grote zwembad, dat deels binnen en deels buiten ligt, maakt het helemaal af”. 
 

Je luxe Wellness hotel in Zuid-Amerika boek je bij Talisman

Alle accommodaties uit deze blog hebben de ingrediënten voor een heerlijk, ontspannen wellness verblijf, sommige gecombineerd met cultuur of avontuur, anderen puur wellness. Heb je interesse in één van deze hotels met wellness? Of ben je benieuwd naar de rest van het aanbod? Neem dan contact met ons op en onze reisspecialisten helpen je graag verder met een ontspannen vakantie!