Geplaatst op
Gelezen: 599

E velyn Oostveen is bestemmingsspecialist bij Talisman en vooral gespecialiseerd in de Aziatische bestemmingen. Zij leerde de meeste bestemmingen kennen door gewoon op de fiets te stappen. 'Dan ben je onderweg om voortdurend stil te staan. Iedereen wil een praatje met je maken en als ze mijn camera zien moet acuut de hele familie op de foto. Ik kan ondertussen geen schatting meer maken over het aantal officiële ceremonies waar ik voor ben uitgenodigd'.

Hier vind je sereniteit tussen de rijstvelden maar begeef je je in een mum van tijd tussen de gezelligheid van Ubud.

Indonesië kent een hartverwarmende gastvrije bevolking en overweldigend mooie landschappen. Evelyn weet precies wat je moet doen als je hier bent en zet dit even op een rijtje.

Fietstocht naar Prambanan

Slapen: Phoenix hotel in Yogyakarta. Een van de beste hotels hier, met een geheel eigen uitstraling.

Het mysterieuze tempelcomplex Prambanan

Het mysterieuze tempelcomplex Prambanan ligt op slechts korte afstand van Yogyakarta. Bij vertrek geniet je van het uitzicht op de Merapi vulkaan om vervolgens via het platteland richting de tempels te rijden.

Snorkelen bij Menjangan Island

Slapen: The Menjangan natuurlijk! Het is gelegen in een van de meest ongerepte delen van Bali en op een steenworp afstand van de beste snorkel- en duikspots op het eiland.

Snorkelen in het uiterste noordwesten van Bali, bij The Menjangan, is schitterend. Vanaf de pier kan je urenlang snorkelen.

Beklimmen van de Ijen vulkaan

Slapen: Het Iljen Resort is het beste uitgangspunt voor het beklimmen van deze vulkaan. Bij terugkomst biedt het zwembad in de tropische tuin een heerlijke verkoeling.

Een superspannende beleving; het ondernemen van een trekking naar de kraterrand van de Ijen vulkaan. Eenmaal boven is het uitzicht schitterend over het magisch turkoois gekleurde kratermeer met rookpluimen. Geen zorgen! De vulkaan is al jaren niet meer actief.

Al wandelend de Borobudur bewonderen

Slapen: Dat doe je in alle luxe die je je maar kunt inbeelden, in het Amanjiwo. Het biedt een uitzicht op de Borobudur, en het gehele resort heeft een architectuur gebaseerd op dit eeuwenoude bouwwerk.

Dit is het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld! Het enorme bouwwerk is in de 9e eeuw gebouwd door de koningen van de Shaleindra dynastie als symbool voor de boeddhistische kosmos. Doordat het complex eeuwenlang bedekt is geweest met een laag as - na uitbarsting van de Merapi vulkaan - is het goed bewaard gebleven. Pas in 1814 is het opnieuw ontdekt.

Een kookles bij Wapa di Ume in Ubud

Slapen: Wapa di Ume is een kleinschalige hideaway op een steenworp afstand van Ubud. Hier vind je sereniteit tussen de rijstvelden maar begeef je je in een mum van tijd tussen de gezelligheid van Ubud.

Kookles bij Wapa di Ume

Wat is er nu leuker dan een land te leren kennen door haar keuken? Vroeg in de ochtend ga je naar de lokale markt, en koop je alle ingrediënten in. Daarna bereidt u middenin de organische tuinen en rijstvelden uw lunch!