De situatie rondom het Corona virus (COVID-19) raakt iedereen, overal ter wereld. Wij krijgen veel vragen van reizigers die zich zorgen maken om hun reis. Zowel reizigers die op korte termijn een reis gepland hebben staan als mensen die later in het jaar op reis gaan, vragen ons wat voor gevolgen het Corona virus heeft voor hun reis.

De gezondheid en veiligheid van onze reizigers staan bij ons op de eerste plaats. We begrijpen de zorgen om uw reis dan ook heel goed. Een eenduidig antwoord geven op de vraag welke gevolgen het Coronavirus en alle maatregelen die worden genomen op uw reis hebben, is lastig. Een situatie zoals deze zich momenteel voordoet, waarbij veel landen niet meer toegankelijk zijn, heeft zich nog niet eerder voor gedaan. Daarbij verandert de situatie per dag. Om deze reden zijn we dagelijks, vaak meerdere malen per dag, in contact met de luchtvaartmaatschappijen en onze partners ter plaatse om de ontwikkelingen te monitoren.

Allereerst hebben we ons gericht op het naar huis brengen van onze reizigers die nog op reis waren. Met man en macht zijn we aan de slag gegaan om reizigers te repatriëren. Gelukkig kunnen we zeggen dat we al onze reizigers veilig thuis hebben gekregen. Daarnaast zijn we begonnen met het omboeken van reizigers die op korte termijn vertrekken. Dit omboeken verloopt met behulp van grote inspanningen van onze agenten ter plaatse voorspoedig.

Wat de gevolgen zijn voor uw reis hangt af van uw vertrekdatum en de reisbeperkingen die uw bestemming heeft op het moment van reizen. Daarbij houden we rekening met de adviezen van het RIVM en regels ter plaatse.

Garantie
Talisman is een gezond bedrijf. Ons lidmaatschap bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen ) en SGR (Stichting Garantiefonds Reizen) biedt u als reiziger zekerheid. Uw reis is gedekt door de SGR, wat betekent dat uw reis gewoon wordt uitgevoerd of dat uw reissom wordt terugbetaald bij financieel onvermogen van Talisman. De Corona vouchers die we voor bepaalde reizen uitreiken, zijn eveneens door de SGR gedekt. U hoeft zich op financieel vlak dus geen zorgen te maken.

Persoonlijk contact
Zoals eerder gemeld staat uw welzijn voor ons op de eerste plaats. We houden de ontwikkelingen rondom het Corona virus voortdurend in de gaten en informeren uw tijdig als deze ontwikkelingen gevolgen hebben voor uw reis. Uw specialist neemt persoonlijk contact met u op.

Om de gezondheid van alle medewerkers van Talisman te waarborgen, werkt iedereen op dit moment vanuit huis. Vanzelfsprekend behandelen we uw reis op volgorde van vertrekdatum en nemen zelf contact met u op. Houdt u er rekening mee dat, door de uitzonderlijkheid van de situatie, onze reactie wat langer uit kan blijven of zaken iets anders gaan dan u normaal van ons gewend bent. We hopen hiervoor op uw begrip. Uiteraard bent u vrij om ons met uw vragen te benaderen.