Culinair

Met een beroemde chef over de markt dwalen in Hanoi (Vietnam) om vervolgens in een privé workshop de Vietnamese keuken te leren kennen? Of fietsen door de Zuid-Afrikaanse wijngaarden rondom Franschhoek, en genieten van de meest bijzondere wijnen zonder andere toeristen om u heen? Eten in de beste restaurants die de wereld te bieden heeft? Reist u met Talisman, dan selecteren wij de beste, meest bijzondere en ‘off the beaten track’ excursies en ervaringen. Van dineren met de locals, tot een kookworkshop of het meest gewilde tafeltje van de stad. Wij organiseren het graag voor u. Hieronder vast een greep uit ons culinaire aanbod.

Zit er niet bij wat u zoekt? Bij Talisman maken we iedere reis altijd geheel op maat. Neemt u dus gerust contact met ons op.

Vietnam heeft een waanzinnig goede keuken! De mogelijkheden voor het maken van culinaire tours in allerlei soorten en maten zijn dan ook eindeloos. Van een streetfood tour onder begeleiding van een wereldberoemde chef tot een kookworkshop in één van beste culinaire spots in Ho Chi Minh. 

Streetfood tour Hanoi

 

Onvergetelijk en favoriet onder onze reizigers! Ga op culinaire tour door Hanoi met een food blogger en ontdek al de geheimen van de Vietnamese keuken.

Lees meer

Waarschijnlijk denkt u bij Zuid-Afrika in eerste instantie aan safari, maar wist u dat het land ook op culinair gebied hele hoge ogen gooit? Een aantal van ’s werelds beste restaurants bevinden zich hier, vaak ondergebracht in de luxe hotels die Talisman aanbiedt. Van Kaapstad met haar beroemde restaurants tot fietsen door de wijnlanden en zeer culinaire safari’s met gin & tonics bij zonsondergang… 

Fietsen door de wijnlanden

 

Met een gids rijdt u al fietsend door het wijngebied. U doet wijnhuizen aan die minder goed bereikbaar zijn voor de andere toeristen en waar de wijnmaker de tijd heeft om u wegwijs te maken in de wondere wereld van wijn. Er is voldoende gelegenheid tot proeven! 

Lees meer

Ceviche, pisco sour, aardappels en wijn: het zijn slechts een paar kenmerken van de rijke Peruaanse keuken met Lima als culinaire hoofdstad. Tijdens een culinaire tour door Lima leert u de ins en outs van de Peruaanse keuken, maar ook wanneer u van fine dining op topniveau houdt, bent u hier aan het juiste adres.

Astrid y Gaston

 

‘Ongelofelijk eten', dat is de meest gebruikte bewoording in alle recensies van restaurant Astrid Y Gaston in Lima. Peruaanse haute cuisine! De veelvuldig bekroonde keuken van twee gepassioneerde topchefs behoort tot de beste (fine dining) restaurants ter wereld.

Lees meer

De lokale keuken vormt een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse cultuur. In een aantal van de hotels uit ons aanbod kunt u (op hoog niveau!) genieten van het beste van de Mexicaanse keuken. Of steek de handen uit de mouwen tijdens een enerverende kookworkshop waarbij u zelf met verse producten aan de slag gaat en uw eigen lunch of diner bereidt. 

Kookcursus in Merida

 

Verblijft u tijdens uw reis door Mexico in de stad Mérida dan kunt u hier, onder begeleiding van een Mexicaanse chef-kok,  een kookles volgen in hotel Casa Lecanda. Na een uitgebreid bezoek aan de markt gaat u aan de slag en bereidt u stap voor stap uw eigen Mexicaanse viergangenlunch.

De fenomenale keuken is al een reden op zich om af te reizen naar Thailand. Zeker in de grote steden als Bangkok wemelt het van de markten en kraampjes waar allerlei lekkernijen voor een habbekrats worden aangeboden. Ontdek de Thaise keuken tijdens een culinaire ontdekkingstocht door de hoofdstad of volg een workshop Thais koken.

Culinaire ontdekkingsreis Bangkok

 

Een metropool als Bangkok kan op verschillende manieren worden ervaren, maar heel bijzonder is toch wel een culinaire ontdekkingstocht door deze stad. U begeeft zich van een van de oudste markten van de stad naar een lokale eetgelegenheid, waar u allerlei Thaise lekkernijen proeft.

Lees meer

Een wijnproeverij in het hart van de wijngaarden van Barossa Valley, per watervliegtuig naar uw restaurant in Sydney, een workshop in de exclusieve Lake House Cooking School bij Lake Daylesford of een culinaire excursie door Melbourne; het zijn slechts voorbeelden van de vele unieke culinaire mogelijkheden in Australië.

Fly and dine

 

Neemt u normaal een taxi naar het restaurant waar u een tafel geserveerd heeft? Dit kan ook heel anders! Tijdens deze 'fly and dine' ervaring vliegt u per watervliegtuig via een prachtige route naar restaurantjes op de meest bijzondere locaties. Uniek! 

Lees meer

Laat u inspireren