Duurzaam reizen

Met Talisman komt de reiziger op de meest unieke en exclusieve plekken ter wereld. De bestemmingen van Talisman worden in de meeste reizen bereikt per vliegtuig, en dat heeft invloed op het milieu en klimaat. Deze factor kan niet worden weggenomen, enkel worden gecompenseerd.

Eenmaal ter plaatse vinden wij het belangrijk dat de reiziger kan genieten van authenticiteit, ongeschonden natuur en bijzondere ontmoetingen. Daarom werkt Talisman op al haar bestemmingen samen met kleinschalige, lokale partners. Deze organisaties zijn het aanspreekpunt op de bestemming en werken integer en met veel zorg voor de lokale bevolking, de flora en de fauna. Op deze manier dragen de reizen van Talisman bij aan een positieve ontwikkeling van de bestemming zodat er hier ook door de volgende reizigers genoten kan worden van een echt lokale beleving.

De visie van Talisman op duurzaam reizen is zodoende het met respect behandelen van mens, dier en natuur, overal waar Talisman komt. Bewust reizen in luxe, met oog voor de kwetsbaarheid van het milieu en met de drang naar het verduurzamen van een bestemming. Zo hopen we de toekomst van het reizen te kunnen waarborgen.