Een half jaar later nog nagenieten

Het samenstellen van een Typisch Talisman reis vraagt om veel meer zorg en aandacht dan een willekeurige vakantie van een internet-broker. De adviserende experts zijn zich hier volledig van bewust. Uit de intensieve contacten met klanten ontstaat automatisch de behoefte om na afloop van de reis even te controleren of alles naar wens is verlopen. "Het mooiste dat ik ooit te horen heb gekregen, is dat mijn klanten een half jaar na thuiskomst nog steeds aan het nagenieten waren", lacht Ronda Espinosa. Dat geeft energie voor een nieuwe zoektocht voor weer een tevreden Talisman reiziger.

Zekerheid
Ronda heeft zoals haar naam al doet vermoeden Spaans bloed door d'aderen stromen. Het ligt dus min of meer voor de hand dat Zuid-Amerika in haar portefeuille zit. "Maar ik heb ook Azië, klinkt de correctie temperamentvol. "Ik ben ondertussen regelmatig in beide continenten op studiereis geweest. Hoewel de verschillen groot zijn, denk ik dat Talisman klanten zich goed kunnen vinden in beide regio's. Niet in één reis gecombineerd, maar na een paar keer Azië is het helemaal niet gek om de andere kant uit te reizen. Onze klanten willen graag wat van de wereld zien. Ik merk ook dat het allemaal mensen zijn met veel reiservaring en dat ze ook echt geïnteresseerd zijn in de cultuur en de plaatselijke bevolking. Typisch Talisman is dan juist weer ver van de gebaande paden te blijven. Maar dan wel met de zekerheid van kleinschalige luxueuze accommodaties met een hoog serviceniveau voor de nacht.

Bijzondere beleving
Wat van alle reizen en excursies de meeste bij Ronda indruk heeft achtergelaten, is buiten elke vorm van twijfel verheven de zesdaagse lodge naar lodge tracking naar Machu Picchu. Woorden schieten te kort bij deze bijzondere beleving op grote hoogte. "Maar dat geldt ook voor de enorme ijs- en sneeuwmassa van Antarctica en de bijzondere ontmoeting met de dieren in de Galápagos Archipel. Na afloop van de reis is het zo leuk om te horen dat het restaurantje dat ik heb getipt aan de andere kant van de wereld, ook echt in de smaak is gevallen. Juist daarom is het erg prettig wanneer klanten naar ons kantoor komen. Dan praten we met elkaar met alle kaarten op tafel. Aan het eind van het gesprek hebben we samen een geweldige rondreis uitgestippeld die helemaal naar wens is van de klant. Met natuurlijk ook de beste restaurants in de planning!"

 

Meer weten over Ronda en haar favoriete bestemmingen?
Bekijk Ronda haar blogs op 'De Wereld van Talisman'.

PERSOONLIJK ADVIES

  • Ronda Espinosa
    Ronda Espinosa

Afspraak maken

Maak een belafspraak en u wordt teruggebeld op het moment dat het u schikt of maak een afspraak en bezoek ons kantoor in de historische binnenstad van Dordrecht om uw reiswensen met een specialist te bespreken.