19-day Panama Canal
Deze cruise van 19 dagen start in Los Angeles en eindigt in Miami. Uw route voert u door het Panama kanaal, een bijzondere ervaring. Deze route staat in de top 10 van beste vaarroutes, en met een typisch Talisman begin- en eindpunt maakt u er helemaal een voortreffelijke en onvergetelijke reis van.  

16 oktober: Los Angeles
In de late namiddag vertrekt uw cruise vanuit Los Angeles, een energieke en creatieve stad. Begin uw reis met een verblijf van twee of drie nachten in deze ‘entertainment capital of the world’ en laat uw Talisman specialist u adviseren over het meest geschikte verblijf.  

17 & 18 oktober: Dagen op zee  

19 oktober: Cabo San Lucas, Mexico
Daar waar de zee de oceaan ontmoet: Cabo San Lucas in Mexico. Eens een schuilplek voor piraten, een rustig vissersdorpje, nu een levendig plaatsje geliefd onder de jetsetters.  

20 & 21 oktober: Dagen op zee  

22 oktober: Huatulco, Mexico
De negen sprankelende baaien van Huatulco waren nagenoeg onbekend bij toeristen. Tot de coastal highway in 1982 werd aangelegd. De verwachting is nu dat Huatulco op een dag de plaatsen Acapulco en Cancun voorbij zal streven in populariteit.  

23 oktober: Puerto Chiapas, Mexico
Puerto Chiapas ligt dichtbij de grens met Guatemala en de regio staat bekend om de productie van koffie, cacao en chocolade. Tijdens uw dag hier is het dan ook een uitgelezen kans om de plantages te bezichtigen en meer te leren over het proces. Uw dag hier zal voornamelijk in het teken staan van het kennismaken met de lokale bevolking.  

24 oktober: Puerto Quetzal, Guatemala
Puerto Quetzal is de grootste havenstad van Guatemala, met toegang tot de natuurlijke en historische bezienswaardigheden van het land. Zwarte stranden, katoen, suiker, bananen en mais plantages en hooglanden met vulkanen en eeuwenoude Maya ruïnes zorgen voor een adembenemend landschap.  

25 oktober: Dag op zee  

26 oktober: Puntarenas, Costa Rica
Vanuit Puntarenas heeft u toegang tot verschillende natuurreservaten in Costa Rica, zoals de Monteverde Reserve, maar ook tot het stadje Grecia gelegen in de hooglanden. In het nabijgelegen Carara National Park aanschouwt u de Pura Vida waterval. Hou uw ogen op de lucht gericht voor de prachtige vogels die hier rondvliegen!  

27 oktober: Dag op zee  

28 oktober: Panama Kanaal Balboa
In de vroege morgen voegt uw schip zich bij de sliert vaartuigen in alle vormen en maten uit alle uithoeken van de wereld. In de Bay of Panama, voor de kust van Balboa, ligt de konvooi te wachten tot de sluiten open gaan. De machtige Miraflores sluizen gaan open en het water tilt u in drie fasen naar een hoger niveau. U komt aan bij de Pedro Miguel sluizen die u opnieuw hoger tillen, naar het hoogste punt van het Panama kanaal. Via de Gatun sluizen daalt u weer, en eenmaal op de oceaan zegt u vaarwel tegen uw konvooi om ‘alleen’ verder te varen de Caraïbische zee op. Wanneer de eerste sterren aan de hemel verschijnen, proost u op de genieën die dit bijzondere bouwwerk en de verbinding tussen de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan, hebben ontworpen.  

29 oktober: Colon, Panama
Deze stad werd gebouwd als het eindstation van de Panama Railway, en ligt aan het Caraïbische einde van het Panama Kanaal. De sluizen zijn het bekijken vanaf het vasteland meer dan waard, maar breng ook een bezoek aan het Chagres National Park en het nabijgelegen Portobelo, een UNESCO Werelderfgoed.  

30 oktober: Cartagena, Colombia
Cartagena werd in 1533 gesticht door de Spanjaarden en werd al snel een florerende commerciële haven waar edelstenen en mineralen vanuit de Nieuwe Wereld lagen te wachten op verscheping naar Spanje. Gelegen in een baai, heeft Cartagena de meest uitgebreide versterkingen, fortmuren, van Zuid-Amerika. Eens bewaakt door 29 stenen forten en een hoge muur van koraalsteen, nu het meest bijzondere stuk militaire architectuur van Spanje in Amerika. Geniet van geschiedenis en toekomst in deze kleurrijke stad.  

31 oktober: Dag op zee  

1 november: Port Antonio, Jamaica
Dit was ooit de belangrijkste haven voor het verschepen van bananen, en werd al snel een plaats waar de rich& famous zich lieten zien. Toen Errol Flynn, Grace Kelly en Elizabeth Taylor weer van het toneel verdwenen werd er weer met frisse moed begonnen met het verhandelen van bananen. Veel statige huizen van de beroemdheden zijn nog te bewonderen, maar dat is niet wat Port Antonio zo bijzonder maakt. De kleurrijke kunst, afgelegen watervallen, rivieren en magnifieke strandjes zoals Frenchman’s Cove en San San zal u verwonderen.  

2 & 3 november: Dag op zee  

4 november: Miami, Florida
U komt aan in de meest drukke cruisehaven ter wereld: Miami. Een wirwar van schepen vanuit alle hoeken ter wereld scheept passagiers in en uit. De stad is een thuisbasis voor een grote kleurrijke immigranten populatie. Deze diversiteit ziet u terug in de restaurants, de bezienswaardigheden en voelt u in de sfeer. Wilt u hier nog een aantal nachten langer verblijven, of doorreizen naar een fijne strandbestemming, dan helpt Talisman specialist Krystel van der Stoep u graag.

Deze cruise betreft een voorbeeldroute. Soortgelijke afvaarten met Los Angeles - Miami in het programma zijn meerdere malen mogelijk per jaar. Informeert u naar de mogelijkheden en specifieke data bij één van onze reisspecialisten.