Talisman Event

Zaterdag 3 november 2018

Op deze editie van het Talisman Event hebben wij een aantal zeer prominente en inspirerende figuren uit de reiswereld naar Breda weten te halen. En ook onze eigen specialisten hebben wat afgereisd dit jaar; Vietnam, Sri Lanka, Argentinië, Lapland, de Emiraten en Chili…het is slechts een kleine greep uit de landen die zijn bezocht. Tijdens het Talisman Event is onze Afrika expert Karin Muntenga op expeditie in Botswana en zijn Monica en Krystel op pad om een nieuwe Talisman bestemming te ontdekken.
Want….Talisman goes USA! Hun ontdekkingen delen zij graag op een later moment met u.

Op het Talisman Event hebben we ook dit jaar weer grote presentaties en kleine, intieme sessies. Staat de bestemming van uw voorkeur niet in onze planning? Geen probleem, de Talisman specialisten nemen op 3 november uitgebreid de tijd om u ook over de andere Talisman bestemmingen in te lichten. Geef bij binnenkomst aan over welk land u graag meer informatie wenst, en wij zorgen dat u met de juiste specialist in gesprek raakt. Uiteraard onder het genot van een goed glas wijn en bijpassende versnapering.

Zien we u op zaterdag 3 november?

JA! Ik ben er graag bij >

NEE, helaas niet >


Presentaties

Inmiddels is Seraphine alweer 15 jaar werkzaam in de reiswereld. Het is haar lust en haar leven om steeds opnieuw een unieke reis samen te stellen die volledig aansluit bij de wensen van de reizigers. Canada is een enorm groot land en daarom is het uiterst belangrijk de juiste keuzes te maken. Vaak ontaardt een Canada reis in een aaneensluiting van lange dagen rijden. Maar dat kan ook heel anders! Een stuk met de trein, een helikoptervlucht of het aanvliegen van een wildernis lodge vanuit hartje Vancouver in een watervliegtuig.

Sinds kort werkt Talisman samen met de exclusieve cruise-maatschappij Seabourn. Geniet van top luxe aan boord, in een relatief kleine setting. U maakt prachtige uitstapjes en geniet van fenomenale maaltijden en een excellente service. Wij bieden u nu de kans om het prachtige Alaska te ontdekken vanaf de Seabourn Sojourn. Seabourn expert Josepha vertelt u meer over de manier van reizen en waarom u voor Seabourn moet kiezen.

Talisman specialist Sheila Luijten is net terug van een echte Talisman selfdrive door Argentinië. Haar jarenlange kennis en ervaring in de reiswereld en nieuwsgierigheid naar nieuwe bestemmingen en belevingen zorgen ervoor dat zij als enthousiast spreker u ongetwijfeld weet te inspireren voor haar nieuwe bestemming Argentinië. Aan de hand van haar ervaringen reist zij samen met u door deze bijzondere bestemming. Van de tango in Buenos Aires tot eindeloze wijngaarden in de Mendoza en het geweld van de Iguazu Falls.

Begin september was het eindelijk zo ver: Talisman specialisten Marielle en Femke reisden naar het hoge noorden in Zweden en werden halsoverkop verliefd op Lapland. ‘Zweden heeft zoveel te bieden voor liefhebbers van natuur en het buitenleven! Onze reis door Zweeds Lapland heeft ons van de ene in de andere verbazing doen vallen. Wat een bijzondere bestemming!’

Alex Walters is op zijn minst een bijzonder karakter te noemen. Met zijn tomeloze energie en zijn grote passie voor natuurbehoud kan hij honderduit vertellen over de meest bijzondere (en duurzame) safari’s door Zimbabwe. Alex is werkzaam voor één van ’s werelds toonaangevendste duurzame en maatschappelijk verantwoorde organisaties: Great Plains Conservation. Hij neemt u tijdens zijn presentatie mee door het natuurgeweld van Zimbabwe, en laat u kennis maken met een geweldig nieuwe expeditie door het Mana Pools National Park.

Rinse Wassenaar is een gepassioneerde Afrika reiziger maar zijn hart ligt in Zuid-Afrika. Rinse kent de gebieden, verborgen parels en de routes die u van de gebaande paden meenemen. Het land is in zijn ogen de absolute topper, ook op culinair gebied. Rinse bezocht in 2007 het Madikwe Game Reserve (op de grens met Botswana) en verbleef er in de Morukuru Lodge. Hij was zwaar onder de indruk, en is altijd met de Nederlandse eigenaren in contact gebleven. In 2013 deed zich de mogelijkheid voor om Marketing Manager te worden voor Morukuru Family, en deze kans greep Rinse dan ook met beide handen aan. Momenteel vertegenwoordigt Rinse prachtige accommodaties op locaties in de Westkaap, Johannesburg en in het Madikwe Game Reserve.

Malik Fernando is de zoon van Merril J. Fernando. Hij was in 1988 een kleine theeboer met grote dromen, en wilde zijn thee wereldwijde bekendheid geven. Zonder hierin de duurzame en ecologische filosofie te verliezen. Nu, bijna 30 jaar later, hebben zijn zoons Malik en Dilhan zich bij deze missie gevoegd. De bijzondere aanpak, met veel zorg en aandacht voor de lokale bevolking én voor duurzame topkwaliteit, zorgde ervoor dat Dilmah thee vandaag de dag een begrip is in de wereld van thee. Deze kwaliteit en integriteit trekken zij door in hun ‘hospitality’ merk; Resplendent Ceylon. Een drietal top accommodaties in Sri Lanka, die gemakkelijk met elkaar verbonden kunnen worden in een mooie rondreis. De bevlogen Malik vertelt u vandaag het verhaal. Over zijn familie, thee en gastvrijheid. En natuurlijk over zijn land Sri Lanka.

Ik ben Joep Bosman en wellicht komt mijn naam u bekend voor aangezien ik 25 jaar geleden Talisman heb opgericht. Eind 2016 ben ik een nieuw ‘reisleven’ begonnen (onder de paraplu van Talisman) en heb ik een reisorganisatie in Kroatië opgericht: Local Heroes. Ik heb gedurende 1,5 jaar het grootste deel van mijn tijd in Kroatië doorgebracht en daar een heel bijzonder ‘Typisch Talisman’ programma gecreëerd. Samen met een aantal superspecialisten ter plekke, onze ‘local heroes’, heb ik het beste van het beste uitgeprobeerd en geselecteerd. Schitterende accommodaties, culinaire verrassingen, maar vooral ook veel bijzondere belevenissen. Dat alles in een uitgekiende logistiek en altijd ver van de massa!

In 2017 hebben we zeer succesvol proefgedraaid en we zijn nu zo ver dat we onze neus wat meer aan het venster steken. Ik nodig u bij deze dan ook hartelijk uit om op zaterdag 3 november in ons kantoor in Breda nader kennis te komen maken met al het moois dat Kroatië te bieden heeft. Ook zal ik tijdens mijn presentatie een klein uitstapje maken naar de buurlanden Slovenië en Montenegro.


Sessies

Naast de presentaties zullen we ook deze keer kleinschalige en interactieve sessies houden. De specialist zal aan maximaal tien deelnemers informatie verstrekken over de desbetreffende bestemming. Het is de bedoeling dat dit een interactieve sessie wordt en vragen van uw kant zijn dan ook zeer welkom.

U kunt zich op zaterdag 3 november bij binnenkomst inschrijven voor de sessies die u bij wilt wonen. Mocht de betreffende sessie al vol zitten, geen nood. Wij organiseren graag een persoonlijk gesprek met de desbetreffende specialist.

Ronda is een beetje de vrijbuiter onder de Talisman specialisten en zoekt het outdoor-avontuur graag op: ‘Lekker naar buiten en de natuur in.' Antarctica is een bijzondere bestemming die haar altijd bijblijft. Het zal moeilijk zijn om ergens in de wereld een reis te vinden die het predikaat 'de droom van iedere natuurliefhebber' dichter benadert! Je bezoekt niet alleen het Antarctisch schiereiland, maar maakt ook uitgebreid kennis met de wonderbaarlijke dierenwereld. 

Esra Scherpenisse vervult in Breda de rol van reisondersteuning en specialist bij Talisman. Zij is het aanspreekpunt voor diverse bestemmingen in het Midden-Oosten. Haar liefde voor dit deel van de wereld en uitgebreide reiservaring maken haar tot het ideale aanspreekpunt voor de Talisman reizigers. Ze is net terug uit Oman en de Emiraten en staat te popelen om haar recente reiservaringen met u te delen.

Evelyn en Astrid zijn allebei net terug van hun studiereis door Vietnam. Evelyn kende het land al goed en ging op zoek naar de accommodaties en belevingen die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Ze zit, het zal u niet verbazen, boordevol verhalen. Aan de hand van haar foto’s en verhalen, bijgestaan door Astrid, krijgt u een goed beeld van deze bijzondere bestemming. Intens en hartelijk contact met de lokale bevolking, geweldige natuur en een diversiteit aan accommodaties die voor een schitterende afwisseling in uw reis zorgen.

Seraphine de Smidt is helemaal ondersteboven van Marokko. "Na vier uurtjes vliegen kom je in een totaal andere wereld terecht. Wat dat betreft past het land perfect in ons aanbod, alleen is de reistijd aangenaam kort." Zo kort zelfs, dat Seraphine Marokko tipt voor een lang weekend winterzon. "Hoe aardig de mensen zijn, hoe onvoorstelbaar hoog het serviceniveau ligt. Hoe verrukkelijk de maaltijden." Ze vertelt u er graag meer over.

Linda's passie voor reizen is zo groot, dat al haar vrije tijd eraan op gaat. 'Het liefst wil ik aan iedereen laten weten hoe mooi het is om te reizen, de wereld te zien, te ontdekken en te beleven. Al mijn reizen hebben mij gebracht waar ik nu ben: bij Talisman, als kersverse reisspecialist op het gebied van Zuidoost Azië.'
Linda is onlangs voor Talisman op reis geweest naar Singapore en Maleisië en vertelt u hier graag meer over.

Net na haar afstuderen nodigde Martine’s vader haar uit voor een kampeerreis door Kenia en Tanzania en sindsdien heeft het Afrikaanse continent echt haar hart gestolen. Naast vele reizen door Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania, Zambia, Namibië en Mozambique ging haar laatste Afrikaanse reis onlangs naar Zimbabwe. Martine vertelt u vandaag graag meer over Oost-Afrika en de nieuwste ontdekking van Talisman; Bisate Lodge in Rwanda; een perfecte uitvalsbasis voor een bijzondere gorilla tracking.

‘Op veel bestemmingen is het ‘een wereld van verschil’ maar in Japan is alles echt heel anders.’ Karin heeft tijdens haar studiereizen naar Japan van dichtbij kennis gemaakt met tradities en culturele verschillen en heeft in een karakteristieke ryokan geslapen. ‘Als je naar je kamer wordt gebracht kijk je wel een beetje raar op als je geen bed ziet. Slapen doe je op een futon, een flexibel matras van gebonden watten. Overdag rolt men ze op, vandaar dat de kamer in eerste instantie leeg lijkt. Lijnrecht tegenover deze minimalistische inrichting staat het uitgebreide ‘kaiseki’ diner’ vertelt Karin opgetogen. ‘Elf gangen van, met precisie opgemaakte gerechten, die echt een lust voor het oog zijn. Er zaten zoveel nieuwe smaken bij dat ik heel slecht kon benoemen wat iets was. De presentatie is ook overweldigend; kleine bakjes en smalle doosjes die eigenlijk stuk voor stuk kleine kunstwerken waren. Heel bijzonder en echt indrukwekkend. Ik heb daarna prinsheerlijk geslapen op de futon en werd herboren weer wakker.’