Talisman Annuleringsvoorwaarden

Hieronder geven wij onze annuleringsbepaling die in de eigen aanvullende touroperator voorwaarden zijn opgenomen. Deze algemene voorwaarden gelden in aanvulling op de ANVR Reisvoorwaarden zoals die met ingang van 1 april 2016 luiden.

Opzegging door de reiziger (annulering)

1. Indien de overeenkomst door de reiziger wordt opgezegd zal de reisorganisator de reiziger de volgende annuleringskosten in rekening brengen:

  • bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 30% van het landarrangement + de annuleringskosten van de (intercontinentale) vluchten. 
  • bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van het landarrangement + de annuleringskosten van de (intercontinentale) vluchten.
  • bij annulering vanaf de 21e kalender dag (inclusief) tot de 4e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van het landarrangement + de annuleringskosten van de (intercontinentale) vluchten.
  • bij annulering vanaf de 4e kalenderdag (inclusief) tot op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

2. Er kan sprake zijn van afwijkende annuleringsvoorwaarden voor reizen die plaatsvinden rond de feestdagen eind december. Bij boeking wordt u hier over geïnformeerd.

3. Er kan sprake zijn van afwijkende annuleringsvoorwaarden bij trein- en/of cruiseonderdelen. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

4. Er kan sprake zijn van afwijkende annuleringsvoorwaarden bij enkele bestemmingen. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

5. Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient te allen tijde schriftelijk te geschieden.

Indien u een annuleringskostenverzekering heeft afgesloten en u annuleert vanwege een geldige reden, dan worden de annuleringskosten door de verzekeraar vergoed. Talisman werkt voor het annulerings- en reisverzekeringen samen met de gerenommeerde maatschappij De Europeesche.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en reisverzekeringen voor dekking van schade. Talisman heeft gekozen voor De Europeesche, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.