Talisman verhuist 4 september van Dordrecht naar Breda

In oktober 2017 bestaat Talisman 25 jaar en dit viert de exclusieve reisorganisatie in een nieuw onderkomen te Breda. De binnenstad van Dordrecht en het monumentale pand aan de Wijnstraat worden verruild voor een authentieke en karaktervolle plek in Breda: Het Brouwhuis. In deze hoge industriële ruimte zullen Talisman specialisten en Talisman reizigers gaan werken aan het ontwerpen van nieuwe, exclusieve reizen. Op loopafstand van het station, van het centrum en gemakkelijk bereikbaar met de auto.

Bekijk hier de presentatie.

Historie als inspiratie

Tot 2004 was in het monumentale pand 'Het Brouwhuis' een beroemde Nederlandse brouwerij gevestigd. De oorspronkelijke brouwerij werd in 1538 opgericht en genoemd naar de tegenovergelegen smidse 'De Drij Hoefijssers'. De afgelopen eeuwen verschenen er verschillende naambordjes aan de gevel maar heeft het zijn functie als brouwerij altijd behouden. In 1887 werd op de locatie een volledig nieuwe brouwerij gebouwd. Hier werd onder andere het bekende bier 'Skol' en 'Oranjeboom' gebrouwen. Door overnames en een verschuiving van de productie kwam het pand aan het begin van deze eeuw leeg te staan en dreigde het te vervallen. Gelukkig stak TTRR hier een stokje voor en behoedde dit industrieel erfgoed voor verval. De historie blijft bij de verbouwing van het pand behouden en Het Brouwhuis zal, met zijn hoge vertrekken, imposante brouwzaal en oude ketelhuis een levendige en constructieve werkomgeving vormen voor een aantal bedrijven, waaronder Talisman travel design.

De toekomst

Op dit moment is de renovatie in de afrondende fase en is de brouwerij, met behoud van zijn sfeervolle details, prachtig gerenoveerd. De unieke decoratieve vloeren, de gietijzeren pilaren, het tegelwerk en de wanddecoraties blijven daarbij in tact en vormen straks het nieuwe thuis van Talisman. Het hart van het bedrijf en de passie voor het uitwerken van mooie reisplannen wordt daar in de zomer van 2017 aan toegevoegd. Het Talisman kantoor aan de Ceresstraat in Breda heeft zijn eigen entree, en vormt een logisch startpunt voor eenieders nieuwe reis.