Bij bestemmingen als Maleisië, Thailand, Bali, Java en Myanmar staat vooraf vast dat de reiziger bij aankomst versteld staat van de weelderigheid van de natuur. Dat is ook precies wat de plaatjes beloven. De werkelijkheid blijkt nog een dimensie aan de stoutste dromen toe te voegen. Annelies Hoogenboom weet uit eigen ervaring dat er nog een tweede 'wow' factor is in het Verre Oosten: "De grenzeloze gastvrijheid. Onvoorstelbaar. De warmte en vriendelijkheid van de mensen daar is geen toneelspel, maar een levenswijze. Helemaal oprecht en daarom hartverwarmend."

In Azië geniet ik elke keer weer van die grenzeloze gastvrijheid

Betrokkenheid

De connectie tussen Annelies en Talisman is een verhaal apart. In de loop van heel veel jaren is een bijzondere twee-eenheid ontstaan. Annelies, op 18-jarige leeftijd als gediplomeerd VWO-scholiere twijfelend tussen de kunst, reizen en journalistiek. Talisman, waar het vizier in eerste instantie op Maleisië stond gericht om pas later de voorzichtig de portfolio aan te vullen. Ergens in de mixed-zone hebben ze het compromis én elkaar gevonden. Tot elkaar veroordeeld zelfs, voor altijd en eeuwig! "Het samenstellen van een individuele reis is zoveel leuker dan het kiezen uit pakketreizen", typeert Annelies de kern van het verhaal. "Wat wij doen vraagt om een gezonde dosis creativiteit. En persoonlijke ervaring natuurlijk. Je moet goed weten waar je over praat. Daarom is persoonlijke betrokkenheid bij mijn klanten het belangrijkste van alles. Om de beste reis uit te stippelen vind ik het van cruciaal belang om de klant eerst goed te leren kennen. Dat is soms best wel een lang proces. Vooral wanneer je op basis van je gevoel een ander advies geeft dan de bestemming die de klant in eerste instantie in gedachte heeft. Dat je eerlijk moet zeggen dat een andere bestemming beter bij zijn of haar profiel past. Waar het om gaat is dat onze reizigers overladen met fantastische herinneringen terugkomen van de reis. Dan pas ben ik zelf ook tevreden."

Gezin

Min of meer onbewust is Annelies naast expert voor het Verre Oosten ook uitgegroeid tot dé specialist voor familiereizen. "Omdat ik zelf ook altijd met mijn eigen gezin het avontuur aanga, weet ik waar ik voor deze doelgroep op moet letten. Het is goed om te horen dat mijn klanten blij zijn met mijn adviezen. " Wat ook goed past in de filosofie van Talisman, is een totaal contrasterend land toevoegen aan de persoonlijke portefeuille. Annelies kreeg Brazilië toegewezen. "Geen seconde spijt van gehad. Wel een wereld van verschil met het Verre Oosten, maar wat een leuke mensen! Ik heb ruim de tijd genomen om het land te verkennen en het verdwijnt nooit meer van mijn netvlies. Het contrast is geweldig. In het Verre Oosten zijn de mensen extreem vriendelijk, beleefd, ingetogen en servicegericht. De Brazilianen zijn vooral gepassioneerd, open-minded, vrolijk en wat service betreft eerder onbezonnen. Het blijft een geweldige ervaring om deze twee uitersten te beleven."

Meer informatie over één van de bestemmingen van Annelies?
Neem direct contact op via annelies@talisman.nl