Een typisch kenmerk van een Talisman-expert is de ongelimiteerde passie voor de landen uit de individuele portefeuille. Dit geldt in een extreme vorm voor Ingrid van der Spoel. Ingrid zoekt het graag ver van huis. Haar expertise betreft Azië: specifiek India, Thailand, Bhutan, China en Sri Lanka. In al deze landen is ze meermaals voor Talisman op reis geweest en tijdens haar ondernemingen dwaalde ze voornamelijk van de gebaande paden af. “De beste plekken zijn vaak degene waar de minste toeristen komen!” 

Mijn uitgangspunt is altijd het samenstellen van een unieke reis, niet de maximale exposure van een bomvol programma

Bijzonder Noord-India

Zo reisde ze in India per trein naar de prachtige Gujarat-regio. “Er was geen toerist te bekennen. Wij waren zelf veelal de attractie!” Nog een stapje verder ging ze tijdens haar reis naar Ladakh, een afgelegen gebied in India dat tussen de hoogste bergketens ter wereld ligt ingeklemd. “Deze bestemming is echt bijzonder en mag niet in het Talisman-aanbod ontbreken. Er was altijd één struikelblok: het ontbreken van een Talismanwaardige accommodatie. Maar toen ik hoorde dat er een nieuw Travelling Camp geopend werd, heb ik meteen een reis geboekt om deze accommodatie te inspecteren. Sindsdien kunnen we deze unieke bestemming ook aan onze klanten aanbieden.”

Duurzaam

Zelfs in relatief toeristische landen weet Ingrid de typisch Talisman plekjes te vinden. Zo raadt zij in Thailand aan natuurliefhebbers vaak het Khao Sok National Park aan, waar klanten het Elephant Hills Conservation Camp kunnen bezoeken. “Duurzaamheid is heel belangrijk voor Talisman; ritjes op een olifant zijn dan ook een no-go. Bij Elephant Hills hebben ze een goede manier gevonden om olifanten en toerisme te combineren die niet schadelijk is voor de dieren. Bovendien is deze regio niet zo druk bezocht als andere plekken in Thailand.”

Kies zorgvuldig

In gesprek met klanten let Ingrid goed op de balans in een reis. "Omdat ik het jammer vind wanneer veel tijd verloren gaat aan reizen. Het is heel begrijpelijk, bijna iedereen wil zoveel mogelijk zien. Maar doe dat liever niet vanuit een vliegtuig of auto." De krenten uit de pap halen geldt ook hier: "Mijn uitgangspunt is altijd het samenstellen van een unieke reis, niet de maximale exposure van een bomvol programma. Bezoek daarom alleen datgene wat echt de moeite waard is. Mijn advies?", herhaalt Ingrid de hamvraag. "Niet doen wat de rest ook doet. Kies zorgvuldig de bestemmingen. Dat u daar hulp bij nodig hebt, is logisch. Een goede reis valt of staat immers met deskundig advies. Enfin, we spreken elkaar binnenkort wel aan de telefoon!" 

Meer informatie over één van Ingrid's bestemmingen?
Neem direct contact op via ingrid@talisman.nl