Ruim zeven jaar geleden reisde Monica Rullens voor het eerst door de landen van Down Under. Ze kan zich het gelukzalige gevoel nog herinneren als de dag van gisteren. "Het aanbod van avontuurlijke excursies als raften en skydiven, het relaxte stadsleven en vooral ook the happy way of life van de sportieve Aussies en Kiwi's maakten een enorm vrolijke indruk en brengen tot de dag van vandaag een glimlach op mijn gezicht."

Het avontuur lonkt op elke hoek

Juweel

Het outdoor avontuur staat bij Monica met stip op één. De bestemming Nieuw-Zeeland is dan ook met straatlengte voor haar favoriet. "De diversiteit van landschappen is echt geweldig. Het Zuidereiland steekt daar letterlijk met zijn bergpieken bovenuit, daar zijn de fjorden magnifiek en enorm veel trill seeking activiteiten te vinden. Een gletsjertocht is zo'n spektakel, geweldig als je bovenaan uit de helikopter stapt, je kunt de hele wereld aan!" Ook het Noordereiland heeft zo zijn natuurschatten en de Tongariro Alpine crossing is een juweel. Monica begint direct te stralen. "Dat is echt de mooiste dagwandeling ooit! Spectaculair wandelpad langs vulkanen en met zicht op emerald gekleurde bergmeren" Nieuw-Zeelanders zijn echte levensgenieters en dat ziet Monica zeker terug in het aanbod aan uitstekende wijnen en de verfijnde keuken. "Geweldig lamsvlees, heerlijke visgerechten en een zoete overdaad aan desserts. Voor een Sticky Date Pudding kan iedereen mij 's nachts gerust wakker maken."

Schilderij

Naast de goede service en de uitstekende accommodaties heeft deze uithoek van de wereld nog een totaal ander aspect. Dat zijn de landschappen, meer nog de variatie daarin. Monica heeft haar hart verloren aan de ruige Outback. "Onvoorstelbaar mooi en mysterieus. Alsof je door een schilderij wandelt. Met een camera in de hand vergeet je hier op slag de tijd. Gedurende de dag verandert het aanzicht van de woestijn van zacht abrikoos in diepe terracotta kleuren. Fotogenieker bestaat niet! Australië is als reisbestemming zo groot dat je eigenlijk niet uitgekeken raakt. Ik denk dan ook dat eenieder die Australië voor het eerst bezoekt, net als ikzelf, telkens weer wenst terug te keren."

Meer informatie over één van Monica's bestemmingen?
Neem direct contact op via monica@talisman.nl