Seraphine de Smidt is helemaal ondersteboven van Marokko. "Na vier uurtjes vliegen kom je in een totaal andere wereld terecht. Wat dat betreft past het land perfect in ons aanbod, alleen is de reistijd aangenaam kort." Zo kort zelfs, dat Seraphine Marokko tipt voor een lang weekend winterzon. "Hoe aardig de mensen zijn, hoe onvoorstelbaar hoog het serviceniveau ligt. Hoe verrukkelijk de maaltijden."

En dan is het net alsof je in de sprookjesachtige vertellingen van duizend-en-één-nacht terecht komt. Slapen in een paleis met prachtige mozaïekvloeren, de schattige pantoffeltjes die klaar staan naast het bed.

Acclimatisatie

"Marokko is helemaal anders dan ik me had voorgesteld. En zoveel meer dan de koningssteden Fez, Marrakech, Meknes en Rabat. Ook ik heb last van een verkeerde beeldvorming. Je verwacht het niet, maar het is echt een betoverend land." De acclimatisatie duurt hooguit een uurtje: "Wat daarbij helpt is dat Marokko een ongelofelijk veelzijdig land is. Prachtige zandstranden, schitterende paleizen, de koningssteden en berberdorpjes. De gebergten en de woestijnen. We hebben een arrangement waarbij je na een bezoek aan een markt mee naar de mensen thuis gaat om achter de schermen te kijken en een handje te helpen in de keuken. Je kunt je geen voorstelling maken van wat er dan allemaal om je heen gebeurt."

Echt

De vraag wat Seraphine het meest heeft geraakt krijgt een helder antwoord: "Je komt in aanraking met een cultuur waarin de mensen absoluut niet van plan zijn om westerse gewoonten over te nemen. Dat heeft een diepe indruk bij me achtergelaten. Ze laten zich niet beïnvloeden door onze wereld die zo dichtbij ligt. Alles wat je tegenkomt is dus echt. Handgemaakt en origineel. Dat doet iets met je. Talisman heeft contacten met een aantal uitstekende accommodaties. Weer die veelzijdigheid hè. Toch ligt er vlak naast de woestijn een golfbaan om ú tegen te zeggen. Na een paar uurtjes rijden stopt de chauffeur tussen de zandduinen en daar staat een quad klaar. Marokko is geschikt voor gezinnen en wat mij betreft absoluut een topper voor een 'tussendoor' vakantie. Dichtbij huis in een totaal andere wereld. Weet je wat het is, ik zou graag mee op reis gaan om zeker te weten dat mijn klanten niets missen!"

Meer informatie over één van de bestemmingen van Seraphine?
Neem direct contact op via seraphine@talisman.nl