Vanuit een van de meest exclusieve hotels van Chili genieten van het machtige landschap van Patagonië

Het aardige van Patagonië is dat er sinds het begin der tijden, of in ieder geval sinds de komst van de eerste Europese ontdekkingsreizigers, weinig lijkt te zijn veranderd. Magelhaens en de zijnen omschreven het gebied als 'afgelegen, uitgestrekt, desolaat, van een ontzagwekkende schoonheid, woest, ontembaar'. Al deze adjectieven zijn nog onverminderd van toepassing op het Patagonische landschap - en op Torres del Paine in het bijzonder. Er zijn mensen die hier één keer in hun leven naartoe gaan en het nooit meer vergeten. En er zijn mensen die hier ieder jaar naartoe terugkeren. Hoe het ook zij, één ding staat vast: het natuurschoon in Torres del Paine laat niemand onberoerd. 

Privéreservaat grenzend aan Torres del Paine

Awasi Patagonia is een van de meest exclusieve hotels in heel Chili. Het begint al bij de ligging: in een privéreservaat grenzend aan Torres del Paine. Het uitzicht op de 'torres' (torens), machtige ongenaakbare granietrotsen die het landschap overheersen, en op het schitterende Sarmiento meer is onbeschrijflijk mooi. Voor de oorspronkelijke bewoners, de Tehuelche-Indianen, waren deze bergen heilig. Ze noemden de rotsen 'Payne', blauw, refererend aan het blauw van de hemel. De Tehuelches bestaan sinds het begin van de 20e eeuw helaas niet meer, maar voor de hedendaagse reiziger is Torres del Paine nog steeds een magische plek.
Wanneer u op zoek bent naar de absolute top in de Chileense hotellerie en dit bijzondere gebied op de beste manier wilt ervaren, dan komt u al snel in Awasi terecht. 

Spot de dieren vanuit uw villa

Ook Awasi is een Indiaanse naam, het betekent 'huis' of 'toevluchtsoord'. Uitgestrekte lenga en ñire-bossen schermen het hotel af van de Patagonische wind: een factor van belang in dit gebied en iets om altijd rekening mee te houden. Er wonen hier meer guanaco's dan mensen; andere dieren die u hier tegen kunt komen zijn onder andere nandoes, vossen, condors en poema's. Dankzij de perfecte ligging van Awasi zijn deze dieren soms vanuit uw villa te zien!

Alle excursies zijn op privébasis, dat wil zeggen dat iedere villa een eigen gids en 4x4-auto krijgt toegewezen. U bepaalt zelf in overleg met uw gids welke excursies u gaat doen. Niets staat van tevoren vast, u kunt 2 uur onderweg zijn of 4 uur, u kunt een lange wandeling maken of een tocht per jeep. 

Maximale privacy

Awasi telt maar 12 villa's. De villa's liggen 50 tot 400 meter van het hoofdgebouw en ver uit elkaar, dus u bent hier verzekerd van maximale privacy. Zowel in het hoofdgebouw als in de villa's zijn er veel ramen; hierdoor zijn er nergens donkere ruimtes en maakt Awasi een frisse, opgeruimde en moderne indruk. Het landschap van Patagonië lijkt letterlijk de ruimtes binnen te dringen, er is - afgezien van de warmte en het comfort - nauwelijks verschil tussen binnen en buiten. 

Chef-kok Federico Ziegler

Het Relais & Chateaux keurmerk staat garant voor fantastische culinaire ervaringen. Chef-kok Federico Ziegler heeft eerst ervaring opgedaan in Michelin sterrenrestaurants in Europa en in een aantal tophotels in Peru, voordat hij zijn kennis en ervaring toepaste op de Patagonische keuken. Het resultaat is een interessante mix van lokale, Peruaanse en Europese gerechten. Uiteraard staat er een uitgelezen selectie van mooie wijnen op de wijnkaart.

Tripadvisor over Awasi Patagonia