The Singular Santiago is, net als het zusterhotel in Patagonië, in de eerste plaats een 'ervaring' en misschien wel de best mogelijke introductie van Chili

Hotel The Singular is een luxe 5* hotel in het centrum van Santiago, op loopafstand van de voornaamste bezienswaardigheden zoals de Plaza de Armas met de kathedraal, het Museum voor Schone Kunsten en het Parque Forestal. De wijk Lastarria ligt aan de voet van de Santa Lucía heuvel, de plek waar de stad in de 16e eeuw door Pedro de Valdivia werd gesticht. Sinds 1997 geniet Lastarria de beschermde status van 'Zona Tópica'. U vindt hier veel goede restaurants, daarnaast is de wijk ook in cultureel opzicht belangrijk vanwege de vele theaters, bioscopen en boekhandels. Ondanks het grote culturele aanbod, de designwinkels, kledingzaken en galerieën is de wijk betrekkelijk rustig, zeker vergeleken met andere delen van het stadscentrum. 

Een stad met een ziel

Santiago is een stad met een ziel, diep verweven in een bijzondere historie en cultuur. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk de levendigheid, de vele galeries, restaurants en winkels opzoeken. Als u niet op pad bent, dan bieden de bars en lounges van het hotel een fijne plek om te ontspannen. Op het dakterras bevindt zich een zwembad en er is een Spa, die een oppervlakte van maar liefst 400 m? beslaat. Op de 9e verdieping heeft u, vanuit de bar met terras, een geweldig uitzicht over de stad. De wijn- en cocktailkaart biedt een ruime keuze. Iets anders van stijl, maar niet minder aangenaam, is Bar Merced 294 op de eerste verdieping.U kunt kiezen uit 13 behandelingen en vervolgens ontspannen in een van de bubbelbaden, de sauna of het Turkse stoombad.

Een mix van modern en klassiek

Het hotel heeft 62 gastenkamers, waaronder 1 suite. Het interieur is overwegend modern, met klassieke accenten. Elke kamer krijgt zo een zeer charmante uitstraling. Welke kamer u ook kiest, u zult hoe dan ook versteld staan van het comfort dat het hotel biedt en van de prettige ambiance. 

Frans, mediterraans en Chileens

Op de 9e verdieping heeft u, vanuit de bar met terras, een geweldig uitzicht over de stad. De wijn- en cocktailkaart biedt een ruime keuze. Iets anders van stijl, maar niet minder aangenaam, is Bar Merced 294 op de eerste verdieping. Chef-kok Laurent Pasqualetto heeft The Singular gastronomisch op de kaart gezet. Hij heeft traditionele Franse en mediterrane gerechten verrijkt met Chileense ingrediënten. 

Tripadvisor over The Singular Santiago

Vergelijkbare accommodaties in Chili