Geplaatst op

N a ons bezoek aan de Algarve is het tijd om door te rijden in de richting van Comporta en Lissabon, het laatste gedeelte van onze studiereis in Portugal. Als we in de buurt komen, verandert het landschap in een heideachtig duingebied met pijnbomen. We arriveren net voor het donker wordt, dus we willen eerst bij het strand gaan kijken. Het strand is breed en de golven zijn wild!

Sublime Comporta

Hierna rijden we een stukje terug naar Sublime Comporta. Deze hele fijne accommodatie ligt in een bos en heeft hele mooie huisjes. We slapen in een Bio Pool Villa. Het hotel ligt op tien minuten rijden van het strand, waar ook de Sublime Beach Club zich bevindt. Het is duidelijk dat Comporta nog lang niet zo ontwikkeld is als de Algarve, maar… we zien ook borden met bouwplannen voor met name privé-accommodaties zoals villa’s. 

Arrábida National Park

De volgende ochtend rijden we door naar Arrábida National Park. Er is een ferry, die we missen, dus we rijden een stukje om via Setúbal naar Casa Palmela. We worden hier goed ontvangen en kijken rond op het landgoed. Centraal ligt het landhuis met daarin een aantal kamers, maar er zijn ook een paar geschakelde huizen met twee of drie slaapkamers. Deze zijn moderner dan de kamers! Het is een rustige plek met een vrij klassieke inrichting. De general manager is tevens een van de eigenaren: Casa Palmela zit al jaren in de familie. Vanuit deze rustige basis kun je op allerlei manieren het nationaal park ontdekken, maar je maakt ook makkelijk een uitstapje naar Setúbal of zelfs Lissabon. Charmant en huiselijk.

Lissabon

Het slotstuk van onze reis: de hoofdstad Lissabon. Een hele interessante en drukke stad, ook in november en dat maakt het gezellig. Het leuke van Lissabon zijn de vele wijkjes die de stad verbinden tot één geheel. Bairro Alto met leuke restaurants en bars en het originele Chiado zijn de ‘places to be’.  Ook is het leuk om langs de rivier te wandelen, allerlei terrasjes te proberen of een Fado voorstelling bij te wonen.

We bekijken diverse hotels, waaronder favoriet Torel Palace, maar ook nieuwkomer Sublime Lisboa (zusje van Sublime Comporta). Die laatste ligt wat buiten de levendigheid, maar is met ruime originele kamers en een leuk restaurant echt een bijzonder plekje! Als je Lissabon vanuit een rustige basis wilt beleven, is dit echt een fijn hotel. Een combinatie van Sublime Lissabon en Sublime Comporta zien wij in ieder geval helemaal zitten! 

We slapen in Martinhal Chiado, wat echt een toplocatie heeft. Dit hotel boek je alleen voor gezinnen, want alles hierbinnen is aangepast op gezinnen met, voornamelijk, jonge kinderen. Het is geen luxe accommodatie, maar wel bijzonder geschikt als je met kinderen reist. Tot slot heeft het hotel heeft een eigen kinderopvang, wat ouders de mogelijkheid geeft om er ook even lekker samen op uit te gaan.

 

Tijd om weer naar huis te gaan...

Onze nacht in Martinhal Chiado is de laatste. De volgende ochtend lopen we nog wat door de stad en sluiten onze trip af met een vers bereide pastel de nata, dé lekkernij van Lissabon en Portugal, voordat we naar de luchthaven gaan voor de vlucht terug naar Brussel.

Ben je enthousiast geworden over de accommodaties in Comporta, Arrábida en Lissabon na het lezen van dit reisverslag? Aarzel dan niet om contact met met ons op te nemen! Bel ons gerust op 088-7755900 of mail naar astrid@talisman.nl.